DØDHEIMSGARD – Oslo – John Dee

DØDHEIMSGARD – Oslo – John Dee

Den 16. oktober var det klart for en sort helaften med 3 band innen Black Metal – Hetroertzen, Troll og DHG.

Personlig var det førstnevnte jeg så mest frem til selv om jeg har sett dem to ganger tidligere. De spiller en form for okkult Black Metal, der stemning er stikkordet. Exaltion of Wisdom må være den flotteste plata jeg har hørt innen sjangeren noen gang. Løp og kjøp! På nyåret ventes en split med Dødsengel og senere samme år ventes en ny fullengder. Ska ha! Det er ganske glissent på John Dee i det Hetroertzen begynner, og det virker som om folk flest ikke kjenner materialet. De spiller kun en liten time,og selv om jeg har sett de bedre tidligere, så klarer de å mane fram den gode og rette stemningen – for ikke å si "feelingen"
Da det var Troll sin tur valgte jeg ærlig talt en matbit på en kebabsjappe i nærheten – er man sulten, så er man sulten!
Så var det DHG sin tur (introduksjon unødvendig), uten tvil det bandet det knyttet seg mest forventninger til for de fleste. Det var ganske trangt i lokalet, og med rette, da det visste seg at det var Aldrahn (!!) som skulle primært ta seg av vokalen. Han ga seg i utgangspunktet i 2001, og denne turneen var nok bare en "one-off". Men det var fantastisk å se han live med bandet, og han nailet vokalen fra glansdagene! Skal dog sies at han introduserte feil låt ved et tidspunkt, da de skulle spille Ion Storm sa han at neste låt var The Bluebell Heart. Den kom derimot etter Ion Storm 😉 Vicotnic tok seg av vokalen på låtene fra Supervillain Outkast, da Kvhost som sang på plata ga seg for noen år tilbake.

Jeg måtte beklageligvis stikke før konserten var ferdig,men folk jeg har snakka med i etterkant var svært fornøyde!