BEATEN TO DEATH – Trondheim – Fru Lundgreen

BEATEN TO DEATH – Trondheim – Fru Lundgreen

Beaten to Death har nettopp sluppet andreskiva si og feiret det med en tre-dagers tur fra nord til sør I vårt langstrakte land. «Dødsfest!» heter vidunderet som har høstet flust med gode kritikker og da det ble klart at Trondheim skulle få besøk av gutta, ble dato satt av tidlig, for dette måtte sjekkes ut live.

Capillary dukket noe overraskende opp på scenen først. Overraskende fordi jeg ikke hadde fått med meg at det var support, men gledelig fordi det var overraskende bra. Jeg ble fortalt at gutta var veldig unge, men det var ingenting som tydet på det. De var sinnsykt dyktige musikere og minnet til tider om de glade dagene da Decapitated gledet oss med sine to første skiver. Musikalsk er det ingen videre likhet mellom de to bandene, men det var noe der som fikk meg til å tenke på polakkene. Det var utvilsomt en glede å få oppdage dem der og da. Jeg tror jaggu jeg skal sjekke ut bandets to EP-er.

Beaten to Death er sinnsykt moro live, det skal du ha klart for deg. Det er veldig bra. Du kan ikke annet enn å føle deg teitest i verden om du ikke lar deg rive med når disse guttene setter i gang. Herlig vidunderlig variert grindcore ispedd mye moro i små porsjoner, så små at de måtte spille begge skivene for å få et noenlunde fullt sett. Men det var for så vidt nok. 30 låter er som oftest det. Men i grindcore er låtene kortere og da kan 30 låter bli litt i minste laget. Men, all tvil til side. Det var nok. Jeg var fornøyd. Alle var fornøyd.

Jeg synes «Dødsfest!» er vesentlig bedre enn førsteskiva «Xes and Strokes», men det er på plate. Live funker begge nemlig like glimrende og den lille timen bandet herjet på scenen var uten tvil den beste timen jeg har hatt på konsert så langt i år.