NEGATIVE VIBE RECORDS

NEGATIVE VIBE RECORDS

NEGATIVE VIBE RECORDS er et relativt ferskt plateselskap med fokus på norsk metal. Marius Haraldsen er en av syv personer om driver dette selskapet og her kommer et lite intervju med Marius.

Dere har sluppet debutplata til Blodspor og andreskiva til Shot at Dawn og nå 17. oktober slippes nye skiver med Serenity Trace, Deseized og The Farmhouse Killings. Dette vitner om relativ stor sjangerbredde blant deres band, men også at kvaliteten er høy. Hva er det Negative Vibe ser etter i et band før det skal bli aktuelt for dere å jobbe med dem?

For det første må det være et innovativt band. Vi alle vet at Black Metal har vært den store kultureksporten fra Norge, og vi setter også pris på det, men det er mange band og musikere som driver i andre ekstreme og mindre ekstreme varianter av metallen. Det vi er ute etter er de som er seriøse, dyktige og som skaper noe nytt i andre sjangere som metalcore, hard core, punk, grind, death osv. Vi ser etter de som liker tanken på at musikk kan fornyes og som ser verdien av å stå sammen på tvers av sjangere og trender. Ikke minst er det viktig at det de leverer har høy kvalitet på et internasjonalt nivå og god evne til å levere dette live. Vi er ute etter at band og artister vi jobber med ser dette som et samarbeid og backer opp alle som er signert på labelet.

Hvordan skal band kontakte dere og hvorfor skal de det?

De kan kontakte oss via www.negativevibe.net eller facebooksiden vår. Vi tar i mot digital musikk, via bandprofiler eller linker til skylagringstjenester. Ferdige inspillinger er best men også demoer tas i mot. Dersom trommene er programmert må vi se det live før vi tar noen som helst stilling til det. Desverre tar vi ikke i mot fysiske medier for øyeblikket. Men dette endres kanskje når vi får oppgradert kontoret.

Band kan kontakte oss hvis de føler seg hjemme i profilen vår og ønsker å bidra til det vi ønsker å utrette. Og de kan være trygge på at vi jobber ræva av oss for de banda vi signerer for at de skal nå ut så langt som mulig. Gjennom å samle flere band under samme paraply blir nedslagsfeltet langt større. Og ved å ta mye av "papirarbeidet" for bandet så kan de bruke mer tid på å være rockestjerner i stedet.

NegativeVibeRecords_skull.png

Hva er det som får oppegående folk til å starte et plateselskap nå som platesalget er på bunnivå og band i det store og hele må selge merch for å ha noen muligheter til å dekke deler av sine innspillingsutgifter?

He he, veldig bra å bli beskyldt for å være oppegående i sammenheng med å starte et plateselskap. Men mye bygger på idealismen og vi har en del ideer og mekanismer på gang som vi tror at kan bli god butikk, basert på det at vi bringer noe nytt til markedet. Hvor lukurativt det blir vil vel tiden vise men vi gleder oss til å utvikle dette videre og forhåpentligvis får vi vist verden nøyaktig hva vi mener. Det er ingen tvil om at platebransjen har endret seg men vi ønsker å utnytte disse endringene og lære oss å bruke dem. Det er mange argumenter for at denne delen av musikkbransjen er overflødig men vi mener, gjennom erfaring som musikere og arrangører selv gjennom mange år, at det er en plass for plateselskaper fremdeles. Vi må bare passe på å følge med i tiden.

Blir det kun CD utgivelser eller kommer det for eksempel noe vinyl fra Negative Vibe Records?

Vi er åpne for hva som helst og vinyl er absolutt aktuelt for oss. Siden vi fremdeles er såpass ferske og ikke har den festeste bankkontoen enda så tar bandene fortsatt sin del av utgiftene og får bestemme helt selv om hvilket format de ønsker å gi ut på. Vi har allerede et band som nekter å gi ut på annet enn kasetter, og det synes vi bare er kult.

Er Negative Vibe Records et fulltidsprosjekt eller har dere jobb ved siden av?

Negative Vibe Records er nok ikke stort nok enda til å brødfø alle innvolverte på heltid så vi jobber andre jobber ved siden av. Men vi er syv i selskapet per i dag så arbeidskraften er høy kontra de som driver et sånt selskap på egenhånd. Ved å være såpass mange trekker vi også inn større kompetanse og et bredere kontaktfelt. Ikke minst jobbes det hver eneste dag i en eller annen avdeling, det står aldri stille.

Hvor mye tid legger dere ned på musikken hver dag?

Det går med mye tid til musikk hver eneste dag med tanke på at alle i Negative Vibe Records er musikere selv eller involvert i andre deler av musikkbransjen også. Så det er fullt fokus på akkurat dette.

1384037_631461940210545_1114957592_n.jpg

Spiller dere noe selv?

Som tidligere nevnt så er vi musikere alle mann. Alle spiller og noen er til og med direkte involvert i noen av bandene vi har signert.

Regner med det er fastsatt hva dere skal slippe neste gang, men er det for tidlig å si noe om dette her og nå?

Desverre er du akkurat bittelittegranne for tidlig ute til å spørre om det, men så fort vi kan fortelle så gir vi beskjed til dere først! Følg også med på nettsidene våre og Facebook/Twitter og de greiene der.

Hva er drømmebandet å få gitt ut plate med?

Metallica selvfølgelig! Med inntektene det sikkert ville generert kunne vi investert og satset enda hardere på de bandene vi virkelig digger – de som vi faktisk signerer med på orntli’!

http://www.negativevibe.net/