SOUNDGARDEN – Oslo – Oslo Spektrum

SOUNDGARDEN – Oslo – Oslo Spektrum

Etter en rå opptreden av svenskene i Graveyard entret Chris Cornell og hans Soundgarden scenen foran et noe glissent Oslo spektrum litt over klokken 9. Cornell startet kvelden med å mane publikum til innsats, før bandet smalt i gang med åpningssporet fra comebackskiva King Animal, Been Away Too Long. Et treffende låtvalg, da dette var Soundgardens første konsert i Oslo siden 1996.

Til tross for at Soundgarden med de neste tre låtene, My Wave, Spoonman og Jesus Christ Pose, tok oss med tilbake til glanstiden under første halvdel av nittitallet, slet de med å få det flanellkledde publikumet helt med seg. Oslo Spektrums velkjente lydproblemer må kanskje ta sin del av ansvaret for dette.

Lyden bedret seg noe underveis, men da hadde også bandet svidd av en del krutt. Med unntak av en energisk frontfigur virket bandet noe statiske på scenen, og publikum lot seg ikke rive helt med av de nye låtene. Dette ble eksemplifisert av en sovende herremann med sitteplass på første rad.

Etter en noe seig periode ble høydepunktene flere underveis. Chris Cornell var tydelig misfornøyd med sin Les Paul, som han endte opp med å knuse mot scenegulvet etter å ha kranglet seg gjennom Blow Up The Outside World. Man kan si hva man vil om den seansen, men publikum var i det minste helt med da de dro i gang Outshined fra Badmotorfinger som neste nummer. I publikumshavet ble det også observert en særdeles ivrig fan som viftet rundt på en skje.

Settet ble avsluttet med tittelsporet fra gjennombruddsplata Superunknown og Rusty Cage. Førstnevnte akkompagnert av et kaleidoskopaktig lysshow som truet med å sende halvparten av de oppmøtte i bakken med epilepsianfall.

Ekstranumrene arter seg som et antiklimaks, favoritten Black Hole Sun inkludert. Da bandet forlot scenen etter å ha stemt ned instrumentene på slutten av Beyond The Wheel, virket publikum bare delvis fornøyd med opptredenen til Cornell og co.

Til tross for at det var godt å se et gjenforent Soundgarden sammen på scenen, mumlet noen av fansen på vei ut dørene at de savnet Audioslave sine fremføringer av bandets låter.