HOIST – Trondheim (Pstereo 2013) – Dokkhuset

HOIST – Trondheim (Pstereo 2013) – Dokkhuset

Best. Enkelt og greit. HOIST var best under årets Pstereo Festival og egentlig er det ikke nødvendig å skrive mer. Men siden du allerede er inne her og sikkert forventet mer enn bare noen få ord, så skal jeg skrive litt mer.

Det var veldig mange som ville inn på Dokkhuset for å se og oppleve Hoist denne kvelden, og etter å ha overvært dette vidunderet av en konsert, skjønner man lett hvorfor. Om alle kom seg innenfor dørene, vet jeg ikke, jeg var bare fornøyd med å slippe inn.

Hoist består av en flott gjeng mennesker som normalt sett er å finne i den trønderske metalscenen. Stian Leknes og Marita Røstad er bandets frontpersoner og begge synger helt nydelig. Maritas lyse vakre stemme passer godt til Stians mørke basstemme og sammen er det vakkert og bra. Jeg kunne brukt det som finnes av superlativer, men nøyer meg med disse. Det går ikke an og ikke like Hoist, for så bra er det. Har du hørt skiva, vet du hva jeg mener. Men har du ikke sett dem live, skal du vite det at de er enda bedre i levende live.

Jeg er fan av god musikk. Naturlig nok er det meste av det jeg liker innenfor metal og punksjangeren, men Hoist hører til sjeldenhetene som ligger utenfor de vanlige musikkrammene her i gården. Det kreves gode musikere og vokalister og feiende flott musikk for at noe sånt skal skje, og Hoist har klart det med glans.

 

http://hoistnorway.com/

http://www.pstereo.no/