BEYOND THE GATES 2013

BEYOND THE GATES 2013

Da Hole in the Sky Festivalen ble et avsluttende kapittel i 2011 var det mange metalheads som mistet et samlingspunkt på slutten av sommeren. Hole in the Sky var en høyt verdsatt festival og sammenkomst for både norske og en hel del tilreisende. Festivalen ble av mange ansett som en av de aller beste undergrunnsfestivalene på metalsiden og sorgen var stor da festivalledelsen gikk ut med nyheten om at nå var det slutt. Gledelig nok dukket bookingguru Torgrim Øyre opp på Facebook med en helt ny festival allerede året etter. Ikke helt en erstatter for Hole in the Sky, men likevel en undergrunnsfestival enda litt lengre nede i kjelleren enn det Hole in the Sky var. BEYOND THE GATES var navnet på denne nyvinningen som holdt hus nede i kjelleren på Garage i Bergen  den siste helgen i august. Grunnlaget for å opprettholde Bergen som festivalby er definitivt her. Nå står den andre utgaven for døra og vi har dratt inn festivalboss Torgrim Øyre for en liten prat.

BtG_13_Torgrim.jpg
(Photo: Charlotte Fossum)
 

Intervju med bookingboss Torgrim Øyre
(Av Rune Grande)

 

I fjor var Beyond the Gates på samme helg som en annen nyvinning, Bunker i Oslo. Påvirket det tilstrømningen av metalfans til Bergen?

Svar: Til en viss grad gjorde det nok det, men det er jo snakk om relativt små festivaler begge to, så det er nok rom for begge to. Men det er selvsagt unødvendig at vi tråkker oppå hverandre da det er folk som vil ha med seg begge deler, så i år er de i alle fall litt spredt.

Beyond the gates 2013 er tre dager med undergrunnsmetal, ikke helt ulikt Hole in the Sky de første årene. Er det slik du egentlig skulle ønske at Hole in the Sky forble?

Svar: Nei, Hole in the Sky var hele tiden et resultat av et ønske om å åpne nye dører og løfte nivået på innholdet og det arrangementsmessige litt for hvert år som gikk. Det følte jeg vi fikk til, men det går en grense for hva man kan få ut av det formatet og når faren for å stagnere og møte seg selv i døren, var det bedre å legge opp mens leken fremdeles var god. Jeg synes den siste festivalen på mange måter var den beste vi gjorde og da føles det greit å ha satt en strek der.

Det er en ganske slagkraftig meny dere har i år med flere internasjonale og norske godbiter. Hvordan har publikum reagert på bandslippene etter hvert som de er blitt gjort kjent?

Svar: Det har vært veldig positivt. Nå er jo dette en festival for spesielt interesserte, med et publikum som vet hva de vil ha og kjenner undergrunnen inn og ut. Det er jo en utfordring å lage et interessant program for kresne ganer, men det føler jeg vi har fått til på en fin måte.

Hvilket av bandene tror du trekker mest folk og hva ser du selv mest frem til å se i levende live nede på Garage?

Svar: Jeg tror det er summen av alt, det er jo ingen band som er spesielt mye større enn andre, men jeg tror folk er nysgjerrige på nytt fra Obliteration, Vemod, Devil og Necros Christos. Cult of Fire, Mgla og Drowned blir også stor stas. Ellers blir det jo også gjensyn med endel gamle travere som Nocturnal Breed, Aeternus og Bulldozer. Sistnevnte blir vel førstereis for de fleste selv om det er et gammelt band. Slagmaur gjør sin første konsert noen sinne og skal etter sigende kjøre litt av et show. Ellers har jo Year of the Goat hatt godt med vind i seilene i det siste og jeg vil anbefale alle å få med seg oppkomlingene Inculter.

Det er annonsert et par Matine show. Her må vi få litt info? Hva skjer der?

Svar: Det var eneste løsningen for å få med Drowned på plakaten. De spiller på Killtown Death Fest dagen før og lørdagsprogrammet var allerede fullt.

Hvordan ser det ut publikumsmessig i år? Blir det fullt på Garage de tre siste dagene i august?

Svar: Den som lever får se, hehe. Vi har ikke noen ambisjon om selge ut, men om det skjer så er jo det selvsagt hyggelig. Det viktigste er at de som er der får en god opplevelse på alle plan. Men slik det ser ut nå, blir det en økning fra i fjor og da er vi på riktig vei. Det er smale saker vi driver med og da må man ta små skritt av gangen.

BeyondTheGates_13_logo_2.jpg

Billetter:

FESTIVALPASS: NOK 935,-
DAGSPASS TORSDAG: NOK 375,-
DAGSPASS FREDAG: NOK 375,-
DAGSPASS LØRDAG: NOK 375,-

BESTILLES FRA BILLETTSERVICE.NO

 

Overnatting:

Rett over Garage finner du City Appartments, et rimelig hotelltilbud for rockere som ikke krever frokostbuffet.

 

Program:

Torsdag 29. august:

Dørene åpner kl 19:00
MGLA (PL)
OBLITERATION (N)
VEMOD (N)
PSEUDOGOD (RU)
CULT OF FIRE (CZ)

Fredag 30. august:

Dørene åpner kl 19:00
AETERNUS (N)
NOCTURNAL BREED (N)
ANTAEUS (FR)
EXECRATION (N)
KADOTUS (FI)
SLAGMAUR (N)

Lørdag 31. august:

Dørene åpner kl 19:00
BULLDOZER (IT)
NECROS CHTISTOS (DE)
DEVIL (N)
YEAR OF THE GOAT (S)
ATLANTEAN KODEX (DE)

Matinee show:

DROWNED (DE)
INCULTER (N)

 

http://www.facebook.com/events/487616424660463