GRAVE – Morbid Ascent EP

GRAVE – Morbid Ascent EP

"Morbid Ascent" er en fem spors EP fra det svenske death metal bandet Grave og dette er en liten perle for dømetalfans. EP-en inneholder to helt nye låter («Venial Sin» og «Morbid Ascent»), en coverlåt av Satyricon’s «Possessed» samt en remix av «Epos» og en nyinnspilling av den gamle demolåta «Reality of Life».

For å så noe om låtene ver for seg, så er helt klart åpningslåta «Venial Sin» en kongelåt med skikkelig oldschool hovedriff. Blir den nye skiva til Grave slik, blir jeg glad. Tittelsporet «Morbid Ascent» er nesten i samme gata og mer enn god nok grunn alene til å anskaffe seg denne EP-en. Coverlåta av Satyricon er ikke dum den heller. Vokalen til Ola Lindgren passer utmerket til låta og løfter den faktisk ett hakk eller tre i forhold til originalen. Men, den er likevel skivas svakeste spor sammen med remixen av «Epos», som dessverre er kjedelig i forhold til de tre andre Grave låtene på EP-en. Nyinnspillingen av «Reality of Life» derimot er kremen i krembollen. Rosinen i pølsa. Selve indrefileten. Man spiller ganske enkelt denne låta to ganger for hver gang de andre låtene spilles.

Det er få EP-er som er såpass vellykket som denne er. Normalt får vi en eller to nye greie låter i tillegg til en coverlåt eller to og kanskje en re-innspilling når band skal slippe en «pauseutgivelse mellom to fullengdere, akkurat som på «Morbid Ascent». Men i motsetning til de fleste andre slike «pauseutgivelser», har Grave faktisk klart å snekre sammen en EP du rett og slett ikke kan la være å anskaffe deg, for så bra er den.

http://www.grave.se/

http://www.centurymedia.com/