DEEP PURPLE til Norge

DEEP PURPLE til Norge

Deep Purple ble dannet i 1968, og sammen med Led Zeppelin og Black Sabbath regnes bandet som pionerer innen hardrocksjangeren. I februar besøker de Oslo, Bergen og Stavanger.

Konsertdatoer:
Oslo Spektrum, Oslo- tirsdag 4. februar.
Grieghallen, Bergen – onsdag 5. februar.
DNB Arena, Stavanger – torsdag 6. februar.

Billetter i salg: fredag 16 . august, kl 09:00

Deep Purple har operert med flere ulike besetninger og har vært aktive siden starten, bortsett fra et opphold fra 1976 til 1984. Bandets mest suksessfulle periode var den første perioden fra 1969 til 1973. Bandet bestod da av Ritchie Blackmore, Ian Gillan, Jon Lord, Ian Paice og Roger Glover.

Bandet består i dag av Ian Gillan, Steve Morse, Roger Glover, Don Airey og Ian Paice.

Deep Purple fikk i begynnelsen lite med oppmerksomhet i hjemlandet, men hadde moderat suksess i USA. Musikkstilen var først en tidstypisk progressiv rock, men fra 1969 sørget den andre besetningen, med nyrekrutteringene Ian Gillan og Roger Glover, for at bandet ble et av verdens største innen hardrock. Hitsingler og livefavoritter som "Child in Time", "Black Night", "Strange Kind of Woman" og ikke minst signaturlåten "Smoke On The Water" befestet bandets suverene posisjon og har bidratt til at Deep Purple har vært en viktig inspirasjonskilde for mang en aspirende musiker.

Bandet har fått en ny vår med sitt siste album "Now What?!" som ble utgitt i april 2013. Albumet gikk inn på topp i flere land, som Tyskland, Østerrike og Tsjekkia. Også i Norge toppet albumet hitlistene (VG Topp 40) i ukene etter utgivelse.
Åtte år etter forrige utgivelse, "Rapture Of The Deep", har ett av verdens viktigste og største og mest respekterte hardrockband gjennom tidene ferdigstilt et nytt studioalbum, bestående av kun nyskrevet materiale. "Now What?!" er mikset av Bob Ezrin, som blant annet stod bak spakene på Pink Floyd’s "The Wall". Det nye albumet er en vellykket miks mellom den originale 70-talls-ånden og tidsriktig produksjon.

Minnet etter Deep Purples organist og grunnlegger Jon Lord, som døde i fjor, hviler som en god ånd over det nye albumet. "Now What?!" har alt et klassisk Deep Purple-album skal inneholde: progrock, symfonisk oppbygning og et dynamisk bandsound der særlig gitaren til Steve Morse og Ian Gillans vokal skinner. I sum et velspilt, godt komponert album der visjonene fra den klassiske Deep Purple Mark II-besetningen er ivaretatt. Singelen "Hell To Pay" er et godt eksempel i så måte, en klassisk Purple-låt som viser et band er stolt av sin historie og makter å gi låten en moderne tilnærming og touch som i sum bidrar til å forsterke mytebyggingen rundt det legendariske bandet.