METAL MILITIA II – Sør

METAL MILITIA II – Sør

Coverband eller tributeband finnes det en god del av her i Norge. Mange av disse er veldig dyktige og populære og spiller stort sett oftere enn et vanlig band med egenproduserte låter. Vi i Eternal Terror har valgt ut noen av de mest populære bandene til å bli med i en liten intervjurunde. Vi har funnet to Metallica tributeband i Norge og begge heter akkurat det samme: Metal Militia. Her kommer den sydlige utgaven.

METAL MILITIA spiller på Hamar på fredag 16/8 og Olsen på Bryn på lørdag 17/8.

Når startet dere opp?

2010!

Hvem er med i bandet?

Birger Larsen – bass

Jon Eirik Bokn – trommer

John Espen Sagstad – gitar

Morten Müller – Vokal og gitar

MetalMilitia_s_1.jpg

Hvorfor denne fascinasjonen for Metallica?

Det er en grunn til Metallica er verdens største band. Grunnmuren deres er en rølpete, pønkete "fuck you"-holdning, og huset de har bygget på toppen er solid konstruert av ekstremt godt komponerte musikkstykker, dyktig produksjon og ærlig og energisk framføring. Selv om de kanskje ikke viste det det så mye når de var på høyden, utstråler gutta nå en herlig spilleglede, og er fortsatt et av de beste livebanda i verden. De tar seg selv seriøst, men har likevel et meget tiltrekkende glimt i øyet. Alle i bandet har jo vokst opp med Metallica, så det sitter dypt i barndomsminnene. De er også kjent for å ta sjanser, og de er flinke til å anerkjenne når de gjør feil, noe mange artister burde lære av. Men når alt kommer til alt er det veldig vanskelig å definere hva som gjør at enkelte band og musikkstykker gir frysninger nedover ryggen mens andre bare gjør vondt. Det er magisk.

Hva var det første Metallica albumet du/dere kjøpte?

Det første Metallica-albumet jeg KJØPTE var «Metallica», men jeg hadde selvfølgelig piratkopiert Kill ‘Em All og Master Of Puppets på kassett lenge før den tid!

Er Metallica favorittbandet til alle i bandet?

Tre av fire er fullstendig oppslukt av Metallica, Bokn er faktisk heller lite interessert i verdens beste band, men ble virkelig fascinert og imponert over alle de små, intrikate og ikke minst godt skjulte detaljene i Metallicas musikk etter hvert som vi begynte å øve med han.

Metallica_Master.jpg

Hvilket Metallica album er de beste? Liste med topp 5

De fem første skivene, du kan bestemme rekkefølge selv etter at vi klasker Master Of Puppets på en fullstendig overlegen 1.plass for vi klarer ikke å rangere disse mesterverkene selv.

Hvilket låter er mest morsom å spille live? Liste med topp 5

  1. Battery -har satt ny hastighetsrekord de tre siste gangene vi har spilt den
  2. Harvester Of Sorrow – kan ikke si hvorfor, men vi får denne til å groove noe helt hinsides.
  3. Master Of Puppets – vi utfordrer alle og enhver der ute til å slå oss i downpickin’!! Denne går altfor fort for sitt eget beste!!
  4. Blackened – så intrikat, progressiv og brutal som det går ann, mener vi hvertfall.
  5. My Friend Of Misery – et lite sidesprang vekk fra alt det raske og tunge, denne viser virkelig at Metallica også er mestere av melodi og stemning. Frysninglåt nr 1.

Hvilke låter får best respons fra publikum?

Det kommer egentlig litt an på publikum! Noen ganger blir det buing når vi drar i gang med låter fra Black Album, andre ganger er det nesten ingen som kjenner igjen andre låter enn Enter Sandman. Men sånn generelt vil jeg si at Battery, One, …and Justice For All og My Friend Of Misery pleier å slå an. De blir nok ikke spilt så ofte av tributeband, hvertfall ikke de to sistnevnte.

Hvilke låter er mest utfordrende å spille live?

Personlig vil jeg si at One og Fade To Black er litt mer stress enn de andre, med tanke på at vokalmelodiene er meget lavere i tonefall enn det meste av det andre materialet. Det er en litt vrien dynamikk der, men det går. Blackened er også en balleknuser, det er en del småting i den som vi virkelig har fått bryna oss på. Ellers er det mange låter som er fysisk slitsomme, men absolutt fornøyelige! Man kan ikke spille ordentlig Rock N’ Roll uten å svette!

MetalMilitia_s_3.jpg

Når dere spiller konserter, er setlista satt på forhånd eller ser dere an publikum og justerer den underveis? Hva med ønskelåter fra publikum?

Vi planlegger hver konsert relativt nøye, men vi er alltid veldig bevisste på stemningen når vi faktisk står på scenen. Og vi har alltid et par ekstra låter i baklomma i tilfelle humøret er på topp og øl-elven flommer over! Vi kan jo selvfølgelig ikke alle Metallica-låtene (ennå), men hvis det viser seg at noen roper etter en spesiell sang som vi faktisk kan, er jo det bare helt fantastisk!

 

BATTERY (Bryn – feb 2013)

http://www.youtube.com/watch?v=Uzwlg2dvpD8

HARVESTER OF SORROW (Karmøygeddon kick-off 2011)

http://www.youtube.com/watch?v=bP4nmE6UZ04

MY FRIEND OF MISERY + BATTERY (Seb’s, Hamar – feb 2013)

http://www.youtube.com/watch?v=SQxpLYK30a4

HIT THE LIGHTS + CREEPING DEATH (Fredrikstad)

http://www.youtube.com/watch?v=0nUhCVz-NJw

 

Blir det bare live, eller finnes det noe fysiske bevis i form av CD, vinyl, DVD eller de gode gammeldagse kassettene og VHS-ene?

Vi har opptak fra alle konsertene våre, både lyd og bilde i varierende kvalitet. Øivind Manskow fra Manskow Productions (søk youtube) har faktisk laget DVD for oss; «Live Shit – Elt & Møs» med debutkonserten vår på Rock In i Oslo og en annen snasen liten gig vi hadde i Fredrikstad. Flerkameraproduksjon og greier. Ellers ligger det også en del av oss på Youtube.

MetalMilitia_s_2.jpg

Hvor i landet er det størst etterspørsel etter dere og er dere tilgjengelige for det som er av konsertsteder i vårt langstrakte land?

Jeg vil si at Oslo og omegn er de stedene vi spiller mest, og får flest henvendelser fra, men vi spiller hvor som helst!

Er det noen steder dere enda ikke har fått spilt og som dere mer enn gjerne tar en tur til?

Vi kan gjerne tenke oss et par turer til utlandet, tributeband på festivaler er alltid krem. En gig på «The Whisky» i San Francisco hadde vært det ypperste, da kunne vi dødd lykkelige.

Er det noen konserter opp gjennom årene som skiller seg ut som spesielt vellykket og/eller mislykket?

Konserten i Haugesund 2011 skiller seg ut veldig positivt, det var stor og fin scene, og lyden var sinnsyk! Ellers var vår første gig i Fredrikstad ganske møsen på mange måter, drita (DRITA!!) lydmann, og et veldig uforutsigbart publikum. Men vi ga faen og spilte i to timer uansett.

Hvordan får man tak i dere for eventuelle spillejobber?

Jon Enger, LiveWire Booking, søk på facepage, eller send mail tillivewirebooking@hotmail.com

Tja, er det da noe mer dere syns våre lesere bør vite om Metal Militia og/eller Metallica?

Vi er det neste beste bandet i verden. Metal Up Your Norwegian Ass!

 

http://www.facebook.com/metalmilitianorway