KATECHON – Man, God, Giant

KATECHON – Man, God, Giant

Katechon er mystikk. Det eneste som er sikkert for de som ikke kjenner dem, er at de holder til i Trondheim. Ellers er det kun noen bokstaver og et par greske tegn og et mørkt bandbilde som er å finne av informasjon online. Og det betyr ganske enkelt at det er musikken som er hovedfokus. Og musikken, den finner du også online. På bandets Bandcamp side. Vil du ha fysisk format, er det kun vinyl som gjelder, i alle fall foreløpig. En CD versjon skal være under produksjon.

Katechons musikk blir ofte omtalt som black metal eller death metal. Det er feil. Her handler det om mye godt fra flere sjangere som er blandet sammen til en herlig smørje. Utrykket extreme metal bør passe godt, selv om det er enkelte innslag av punk her og der.

Det er kraftige saker Katechon gir oss på sitt debutalbum. Stemningen i låtene er mørk og dyster og det til tross for at tempoet for det meste er kjapt. Det er litt vanskelig å forklare. De drar på en måte inn den dystre stemningen doom band har i musikken sin. En del black metal band gjør det samme, men Katechon har så mye mer i låtene. Litt crust her og litt death metal der. Blir ikke så helt galt det og det er bare sånn det er.

Jeg har sett Katechon live og dessverre var ikke lyden snill med verken bandet eller meg og jeg fikk ikke hørt potensialet i musikken deres der og da. Nå har vinylen surret og gått i noen dager og jeg kan ikke si noe annet enn at jeg liker det jeg hører. Og etter hvert som låtene blir kjent for meg, blir dette bedre og bedre.

En knall trommis, kongegode riff, sånn akkurat passe ond vokal, glimrende produksjon, stor variasjon i låtene uten at kvaliteten dras ned og det faktum at skiva finnes på vinyl, det er bare noen av årsakene til at du bør sjekke ut Katechon «Man, God, Giant».

https://www.facebook.com/Katechonband