MAN THE MACHETES – Vi tar for oss mange av problemene i samfunnet Norge

MAN THE MACHETES – Vi tar for oss mange av problemene i samfunnet Norge

Eternal Terror skribent Thor Fretheim var på Hove i år og der fikk han noen minutter alene med Erlend Sætren og Per Christian Holm fra MAN THE MACHETES. Christopher Iversen og Erik A. Larsen dukket også opp under samtalen.

Yes. Dere ga ut debutalbumet deres, Idiokrati i starten av 2013, og dere har fått mye god respons på det. Hva er det dere synes?

Vi er godt fornøyde vi.

Hvordan føles det å spille på større scener, dere har jo varmet opp for både Gallows, Enslaved og Kvelertak, og dere spiller jo på både Hove og Slottsfjell i år?

Det er jo alltid gøy å være med litt større band da. Det trekker en del folk, og det er jo bra for oss. Det er noe vi vil gjøre mer av fremover. Vi har jo fått de riktige folkene rundt oss, så hvem vet.

Det er ikke noen nerver da, før de større tingene?

Det er jo nerver, men det blir mindre og mindre. Hvis vi skulle spille på Hovedscenen i kveld hadde det nok vært en del mer, men vi skal jo spille på Plenen som er noe mindre. Vi spilte jo på By:Larm, da hadde vi nerver.  Det er jo litt stort, og da kreves det automatisk mer og man må prestere.

(Erik, bassisten kommer inn)

MantheMachetes_1.jpg

Jaja, har dere noen ritualer før gigs?

Vi har sånn kamprop da, det må vi ha. Ellers liker vi bare å slappe av.

Ikke noe særlig drikking og sånt?

Neeei nei, ikke mye. Man varmer jo gjerne opp, så liker vi at alle er samla, og ikke bare løper rundt overalt.

Hva skjer etter konsert da, er det da festen begynner?

Jaaa. Det kommer jo så klart an på konserten, hvordan det går, det er klart.

Fremtiden og sånt, blir det verdensherredømme, eller gjør dere det her bare for gøy?

Nei, det er verdensherredømme. Det er egentlig bare å gi alt, det gjør vi jo alltid. Man må liksom gi alt på de riktige tingene også, de tingene som er av betydning sier vi ikke nei til.

Hva med bandnavn og navnet på plata, Idiokrati. Ligger det et slags politisk budskap i det?

Nå skulle Christopher (vokalist) vært her, haha. Nei, vi het jo Sudan før, men det var jo ikke så veldig lurt. Når du søkte på Sudan for å finne bandet kom det opp bilder av sultne barn og sånt. Men vi likte machete da, det var liksom noe med det som hang i lufta. Så vi hadde på en måte en liste med forskjellige forslag til navn, så var det det som sugde minst på en måte. Vi liker å si at bandnavnet gjenspeiler energien i studioet.

(Christopher, vokalist kommer inn)

MantheMachetes_2.jpg

Jo, navnet på plata. Det er jo på en måte en slags oppsummering av tekstene, der vi tar for oss mange av problemene i samfunnet Norge, rett og slett.

Dere var i Toronto og spilte inn albumet deres, har dere lært noe?

Vi har lært masse. Vi har blitt bedre musikere, vi har lært veldig mye rart egentlig.

Produceren deres har jobbet med blant annet Comeback Kid og Billy Talent, har dere tatt noe inspirasjon, fått noen tips derfra?

Bassen er jo veldig lik Billy Talent, så har man øre for sånt kan man sikkert høre at det er han vi har jobbet med. Det var jo på en måte det vi var ute etter, den amerikanske lyden, det var jo derfor vi ville jobbe med han.

Hva skal til for at en konsert kan kalles bra for dere?

Da skal vi ha gjort det bra sånn spillemessig, at lyden er bra og sånt. Så har det selvsagt noe med stemningen å gjøre, hvor mye vi når ut til publikum og sånt.

Dere liker pits og sånt?`

Ja, det gjør vi.

Det er klart. Hvordan er livet på veien da?

Det er mye kjøring, mye venting, men det er jo en del av det. Det er veldig verdt det når man er på scenen og spiller.

Blir det mye sex, drugs og rock n ‘roll på tur?

Hahah, nei. Rocken er der da, det er ganske tydelig.

Har dere noen forventninger til kvelden?

Vi spiller jo samtidig med Truls og et par andre, og det er jo ikke akkurat den samme målgruppa det er snakk om. Det er jo mye forskjellige folk på Hove, så vi håper å trekke til oss metal-fans. Er jo kjipt å forvente 2000, så kommer det sånn 70. Men forhåpentligvis kommer det litt folk.

Takk, og lykke til i kveld!

Jo, takk for det. Håper vi ses!

http://www.manthemachetes.com/