CARPATHIAN FOREST klar for Southern Discomfort 2013

CARPATHIAN FOREST klar for Southern Discomfort 2013

"Da var det på tide å gjøre årets line-up komplett! Ryktene har svirret en stund, så jeg bare bekrefter….", skriver presseansvarlig Lena Moen i Southern Discomfort i sin siste pressemelding.

I tillegg til God seed og Horizon ablaze, er det CARPATHIAN FOREST som skal stå på Kick Scene fredag 13 september i år.

Når tre femtedeler av et band har Kristiansand som hjemby, anser vi bandet for lokalt, delvis lokalt i hvert fall. De resterende to femtedelene (inkl en av grunnleggerne av bandet) er fra Sandnes, en kjapp togtur unna. CARPATHIAN FOREST er et skoleeksempel på «true norwegian black metal»! Så har vi definert sjangeren disse gutta opererer i. 

I slutten av 1990 ble bandet Enthrone dannet av Nattefrost og Nordavind fra Sandnes. I -92 endret de navnet til det vi kjenner bandet under i dag; CARPATHIAN FOREST. Etter tre egenutgitte demoer og en EP på Avantgarde music, kom deres første full-lengder «Black shining leather» ut i 1998 (den eneste utgivelsen med Lazare (Solefald/Borknagar) bak trommene). 1998 ble også året da bandet begynte å gjøre konserter.

CARPATHIAN FOREST  opparbeidet seg temmelig raskt kultstatus i undergrunnsmiljøene rundt om i Europa og også i andre deler av verden. I 1999 overtok Anders Kobro trommene, inn kom også Tchort (Terje Vik Schei) og Vrangsinn (Daniel Salte) som faste medlemmer. 

Påfølgende år kom bandets mest eksperimentelle album ut, «Strange old brew». Under guttas innspilling av deres tredje full-lengder «Morbid facination of death», forlot Nordavind CARPATHIAN FOREST. Da 10-års jubileet for bandet var et faktum, markerte de dette ved å gi ut ei samleplate og etter denne utgivelsen valgte bandet å bytte selskap til Season of mist. Det ble en overraskelse for noen fans når det fjerde albumet kom ut. «Definding the throne of evil» viste seg å være mer melodiøst enn de tidligere utgivelsene, men det funket det også!

 I 2003 dukket Gøran «BloodPervertor» Bomann opp som nytt medlem i bandet, og line-up’en fra 2003 er pr dags dato gjeldende.

Etter dvd og samlealbum, kom nok en ny full-lengder; «Fuck you all!!!! Caput tuum in ano est» i 2006. I 2009 headlinet CARPATHIAN FOREST Inferno festivalen og bekreftet samtidig ryktene om at det var planer om ei ny plate. Etter dette ble det ganske stille fra den kanten, men i 2012 begynte det igjen å røre seg i Carpathian -leiren.

Bandet begynte  å spille rundt på festivaler i Europa, og fredag 13 september tar de turen innom Southern Discomfort!!!

Dette har vi ventet på!!!

 

www.facebook.com/carpathianforest

www.myspace.com/blackshiningleather 

www.facebook.com/sdcmetal

www.southerndiscomfort.info