KVELERTAK – Fossegrimmen sjarmerte danskene – Roskilde 2013

KVELERTAK – Fossegrimmen sjarmerte danskene – Roskilde 2013

Før dagens konsert på arena scenen på Roskilde kom jeg i prat med en dansk dame som skriver for en dansk metal webzine og jeg spurte om hvor stort Kvelertak er i Danmark? Hun ønsket ikke å fornærme meg og viste med hånden at det er blandet. Jeg regnet med at det skulle bli en bra konsert, men det var uansett med en viss spenning i magen at jeg stakk for se dem på Roskilde

Danelagen

Kvelertak er ikke ukjent for oss forfylla nordmenn og heller ikke for den internasjonale scenen. Etter sleppet av den selvtittulerte skiva i 2010 har de blitt allemanseie i vårt kjære hjemland. Det er faktisk sånn at du nesten på et hvert vorspiel kan forvente å høre en Kvelertak låt. Kvelertak beviste også at de ikke trenger å fornye seg på den siste skiva Meir. Hold på vinnerformlen med å blande rock, punk og metal. Gjør det catchy og syng på norsk. Det være sagt så kan vår vestlige verden være navlebeskuende og til tider arrogant. Kynismen rir en høy hest, så hvordan vil danskene takle Kvelertak?

Odin ga oss

Kall meg en krakk, men det er mildt sagt bissart å stå blant en bøling på tusen mennesker som alle synger – Odin ga oss. I fare for å gå i den nasjonalromantiske fella, så spiller de opp til dans og feier all tvil til side. De spiller en forrykende konsert og hvis det var noe teknisk kluss, så hørte ikke jeg det. Kraften til nesten en hver Kvelertak låt er at de er så heidundrandes catchy og folk digger det. Når enkelte medlemmer crowdsurfer på slutten av konserten, så er vi alle frelst. De ga alt og fikk alt. Merchsalget gikk helt sikkert til himmels og Kvelertak beviste nok en gang at de er Norges beste livband. Nå skal jeg spise frokost. Føkk døkk alle smilefjes smilefjes.