INFERNO 2013 – Lørdag (1) – Rockefeller & John Dee

INFERNO 2013 – Lørdag (1) – Rockefeller & John Dee

Siste dag med Norges største metalfestival før 2014. De siste bandene var mer enn klar til å vise hva de er laget av, og til å gi Inferno 2013 en mer enn verdig avslutning

Hades Almighty

Fra Bergen dukket det gamle metalbandet, Hades Almighty opp. Et band som har vært i den norske scenen siden 90-tallet. De viste at de enda kunne formidle metal fra den norske "old school" scenen, uten at de skulle ha store problemer med det. Om noe kjedelig visuet sett. Med en spesiel gjest, Hoest fra Taake, på scenen, kunne man se at bandet hadde planlagt nøye hvordan konserten skulle være for både sin egen del, og for publikums del. Musikalsk sett, er nok Hades Almighty et noe monotont band, men ikke uten energi.

1452f5e7d2cae93e96774d89c84182a5.jpg
Solefald
(Photo: Robin Syversen)

Musikalsk sett et av de kuleste bandene på festivalen. Folketoner som virket inspirert av Norges nasjonalromantiske periode, kombinert med beinhard metal. Vakkert å se på, med bandets utkledning, samt et maleri som ble malt på scenen under hele konserten. Solefald har en fantastisk måte å fremstille litt "punkete" tekster, uten å spille noe som i det heletatt minner om punk. En absolutt nydelig opplevelse, og ikke minst passende for årets avsluttende dag.

8d978060ca8abf3287fa780240acc51d.jpg
Satyricon
(Photo: Stig Pallesen)

Infernos største kanon for 2013. Satyricon er et av Norges største black metal band, og mange mener nok at det er noe de har gjort seg mer enn fortjent til. Satyricon har sju fullengdere bak seg, i tillegg til at de jobber med sin åttende plate. Før konserten ble det rigget mye på scenen, siden bandet hadde med seg nok pyro til å bli sett fra månen. Satyricon åpnet hele konserten med noe som lenge har vert etterlengtet blandt sine tilhengere: nytt materiale. Hele bandet står på scenen og spiller en instrumental bit fra noe som skal dukke opp på bandets åttende skive, og dette var nok noe som varmet mange av Satyricon sine fans’ hjerter. I tillegg til å åpne med helt nytt materiale, fortsatte legendene med å spille sanger fra alle de tidligere utgivelsene sine, fra og med "Dark Medieval Times", til og med "The Age of Nero". Klassikere, som "Mother North", ble slevfølgelig ikke utelatt fra settet.

Det var tydelig at Sigurd Wongraven hadde hatt en finger med i spillet på denne konserten. Det oste mildt sagt av hans perfeksjonistiske holdning i alt som ble gjort, og det er aldri negativt på scenen fra publikums perspektiv.

Årets festival, var en stor opplevelse, med mye nytt for mange. Metal ble hyllet av alt av band fra India til Sverige, og det er nok ingen som kan si noe annet enn at festivalens arbeidsgruppe gjorde i år en utrolig god jobb med hele festivalen. Sees neste år!

 

Lineup lørdag:

 

John Dee:

Morbo

Mos Generator

Kråke

Diskord

Saint Vitus

 

Rockefeller:

Baptism

Hades Allmighty

Solefald

Satyricon