HONNINGBARNA – Horten – Glassmagasinet

HONNINGBARNA – Horten – Glassmagasinet

Det å overvære en konsert med Honningbarna er en intens affære. Når man er ferdig så føles det som om du har vært med i innspillingen av "A Clockwork Orange". Du er litt sliten i hodet når du halter ut av settet.

Mye har skjedd i den korte levetiden til Honningbarna. Fra å gi ut debut-ep`en "Honningbarna", til Urørt vinnere, Spellemann vinner av beste rocke-skive med " La alarmane gå", spille på en av Norges største festival ( Øya, til å begynne med) og den tragiske bortgangen til trommisen Andres Eikås i januar 2012.

I skrivende stund er barna ute med den nye skiva, med den lett ironiske tittelen " Verden er enkel". Og da skal det turneres! Denne kvelden er de i Horten på en snarvisitt før de tar 02 bussen til Tønsberg dagen derpå. Men i kveld altså, Glassmagasinet skal herjes!

Honningbarna_Horten_13.jpg

I det lange smale lokalet med scenen i enden så fylles det opp fort. Ikke så rart egentlig da Horten er en gammel rusten punke-by. Og det Honningbarna formidler både av musikk og tekster så er dette en god match. Og når de kommer på scenen så blir det intenst. Barna er godt spillevante nå og det ser man. Det går unna med kjappe, korte og aggressive låter. Plutselig har vi en gitarist i mengden av folket på gulvet, en cello i lydbildet, litt usikker på om noen hørte den, og det er veldig god stemning i det fulle lokalet. Etter min smak er lyden litt for uklar. Det er vanskelig å høre et lydbilde, men det skal sies at med barna sitt "sinnatempo" med heftig riffing, så kan det fort bli sånn på små scener. Gutta på scenen leverer en god opptreden med (altfor) mye energi og gir mye av seg selv. Er vel derfor mange liker å se de live. De får spilt en rekke låter da de ikke er så lange, men i denne sjangeren så er det jo bare sånn.  Det Palestinske flagget "pryder" scenen og de er klare i sitt budskap, så jeg tror vel de fleste har fått det de ville. Barna fra det glade sørlandet gir seg før de renner bort fra scenen og mine trommehinner er på ingen måte jomfru lenger. Så da er det bare å komme seg hjem og få varmet noe honning å tømme i øregangene…

http://honningbarna.no/