COPENHELL 2013

COPENHELL 2013

COPENHELL er Danmarks største metalfestival. Festivalen ble arrangert for første gangen i 2010 og har tilholdsted på øya Refshaleøen, som ligger i Københavns havnebasseng. Festivalen går over to dager og festivalområdet har to hovedscener og en nykommerscene (fra 2011).

Det første året var det 16 band med DEFTONES, MEGADETH, SUICIDAL TENDENCIES, HATEBREED, BEHEMOTH og NAPALM DEATH øverst på plakaten. Året etter var antall band økt til 24 og da var det ARTILLERY, OPETH, KORN og JUDAS PRIEST som stod øverst. I fjor hadde de økt med ytterligere to band og nå var den sterke lineupen toppet med SLAYER, MARILYN MANSON, LAMB OF GOD, KILLSWITCH ENGAGE, ANTHRAX og IMMORTAL i tillegg til godbiter som SAXON, BRUTAL TRUTH, GOJIRA, MASTODON, MESHUGGAH og SOULFLY. I år er lineupen på 32 band og denne gangen kan COPENHELL friste med blant andre ALICE IN CHAINS, KING DIAMOND, DANZIG, IN FLAMES, DOWN, AMON AMARTH, GHOST og TESTAMENT. Og så kjører de i gang med fire band en dag tidligere for de av festivaldeltagerne som har festivalpass og som ikke klarer å vente til fredagen.

Det har vært noen norske innlag i lineupen til COPENHELL. Både MAYHEM, KVELERTAK og IMMORTAL har vært innom hvert sitt år og underholdt. I år er det GOD SEED og PURIFIED IN BLOOD som skal representere Norge i Danmarks største utendørs metalfestival.

 

Pil.gif

 

INTERVJU MED FESTIVALBOSS
JEPPE NISSEN

 

HamletsGhost-MinimalBG.jpeg

Copenhell er Danmarks største metal festival og i år er fjerde året festivalen blir arrangert. Vi må få litt info om hvor denne perlen av en festival arrangeres og hvordan det hele startet.

Hvordan var det å begynne å arrangere festival rett etter at finanskrisen inntok Europa? Merket dere noe til at folk hadde fått mindre penger å bruke til for eksempel fritid og festivaler?

Det var en lidt hård start som COPENHELL havde, men vi havde heller ikke regnet med at det var nemt. Vi vidste at med den slags festival vi ville lave, så ville det tage noget tid før vi fik overskud. Vi ville gerne bygge langsomt op, og ikke booke F.eks Metallica i år 1 og sælge 30.000+ billetter for så ville alle komme for at se Metallica og ikke komme for selve COPENHELL. Vi vil gerne have publikum med og udvikle festivalen sammen med dem i en fornuftigt tempo – og det der er i centrum er publikum. Og oven i finanskrisen, så er det altid svært at starte en ny event. Folk skal lige finde du af hvad det er og om det er noget for dem, men heldigvis virker det til at publikum godt kan lide festivalen, og det er fantastisk.  

Hvordan er tilsiget av utlendinger til Copenhell?

Det er stadigt i det små, men der var ca 8-10 % udlændinge i 2012, men det er noget vi arbejde meget på, for vi syntes vi har en festival som er speciel og være værd at rejse for.  Vi mener vi har en stemning der er ret unik og et stærkt internationalt line up.

Årets lineup er komplett og dette er den største lineupen dere har hatt. Hvordan foregår utvelgingen av band? Blir det mye band dere selv har lyst å se eller blir det å tråle gjennom å se hvilke band som er tilgjengelige og prøve å sette sammen en brukbar lineup av det som er tilgjengelig?

Det er en blanding af hvad der er tilgængeligt, og hvad jeg syntes er relevant og som passer godt sammen. Jeg har stadigt ikke så mange pladser på plakaten (32 bands), men jeg vil gerne booke et program som indholder så mange genre inden for metallen som muligt. Fra A-Z så der er black, death, power, pagan, core, thrash, hard rock osv. Jeg syntes der skal være noget for alle. Jeg kan ikke altid få det hele med, men det er hvad jeg prøver på. Jeg vil også gerne lave et program der både peger tilbage og præsenterer legenderne (King, Accept, Testament med flere), men også peger du i fremtiden med nyere acts (Parkway Drive, Ghost, Cancer Bats).  Og så håber jeg på at publikum er glade og syntes det er noget for dem.  

Alice in Chains, King Diamond, Danzig, In Flames, Down, Amon Amarth, Ghost og Testament topper årets Copenhell plakat og slike band bør kunne trekke mye folk. Hvordan går det med billettsalget? Blir det folksomt under årets festival? Er det fortsatt billetter igjen å oppdrive? Hva er maksimalt antall publikum dere kan ta?

Billetsalget går godt – vi ligger ca på samme sted som vi gjorde sidste år hvor der kom 10.000. Så det er fedt. Der er stadigt billetter at få, så det er bare med at komme afsted! Vi satser på 10.000 igjen til sommer, og det er et meget fint og passende antal.

Det er en god del skandinaviske innslag i lineupen i år, faktisk flere enn i noen av de foregående tre årene. Hva er årsaken til dette?

Ja, det er rigtigt meget Skandinavisk på i år, og det syntes jeg egentligt er meget positivt. Det er egentligt ikke fordi jeg har booket efter det, det er bare passet ind og alle de bookede bands har være relevante og har haft noget at byde på. Jeg syntes den nordiske scenen er utroligt stærk i disse år, og bands som In Flames, Amon Amarth, Ghost, King, God Seed, Essence, Purfied In Blood og de mange af de andre gode danske acts der er på i år, er jo top acts på metalscenen, så jeg syntes det er noget vi bare skal være stolte af. Og der er jo endnu flere derude som Kvelertak og Volbeat, så det ser godt du – vikingerne er ved at tage over igen!

Det er blitt veldig populært å ha såkalte «Metal Markeds» der det selges merch, mat, tattoos osv. Hvordan er det hos dere? Hva kan dere tilby festivaldeltagerne utenom musikken?

Vi har også et stort område ved vores Pandæmonium scenen der vil fungerer som Metal Marked. Med merch, shops etc. Det er et tiltag vi har gjort meget mere ved i år, for det er noget som publikum gerne vil have. Men ellers arbejder vi meget med at tilbyde andre oplevelser, som ridderkampe, skulpture, fotoudstillinger, metal karaoke og hvis der er bands man ikke gider, så er vores Biergarten en 666% winner. Metal DJ´s og langborde og store kolde øl. Som noget nyt i år har vi også et midevil område med 1 liters øl, middelalder mad og alt der høre til. Vi har også et smadreland hvor man kan smadre biler og andet godt. Hvor man kan få frustrationerne du.

Den opprinnelige festivalcampingen ble fullbooket for noen uker siden. Hvordan løste dere dette?

Ja, det gik super hurtigt. Vi har desværre ikke camping hvor folk selv kan komme med telte endnu, så vi sælger telter der er slået op i forvejen. Som kommer man bare med sin sovepose og liggeunderlag. Og så må man tage teltet med hjem igen bagefter. Og teltene ligge  kun 20 meter fra pladsen, så det er nemt at finde hjem om natten. Vi har dog lige fået åbnet et område med plads til flere telte, så det er stadigt muligt at få telte lidt endnu.

Er det primært campingovernatting Copenhell tilbyr sine festivaldeltagere eller har dere et hotelltilbud til dem som ønsker det?

Vi tilbyder primært vores telte, men eller er der fine muligheder i København som vandrehjem og hostels som er rimelige i pris. Det kan man se mere om på vores hjemmeside.

Dette er som sagt fjerde året. Hva har vært høydepunktene for deg personlig så langt?

Det er jo fantastisk bare at være komme i gang med COPENHELL og at festivalen har fået fat. Det er jeg super glad for. Der er kommet helt utrolige positive tilbagemeldinger fra publikum og det er virkeligt fedt, for det er det vigtigste. Og så vandt vi en pris som årets begivenhed i 2012 i en stor dansk avis, og det var godt at blive blåstemplet som en vigtig kulturbegivenhed. For metallen er lige så meget kultur som alt andet. Det er noget jeg kæmper for at få folk til at forstå. Rent musikalsk så var Lamb Of Gods koncert sidste år et regulært metalmonster. Der var meget der gik op i en højere enhed lige der.

Hva har vært de største utfordringene ved å arrangere en festival av denne størrelsen i København?

Den største udfordring er at fortælle hvor godt en arrangement vi syntes det er. Metalpublikummet er meget kræsne, og de skal lige se tingene an. Og det er egentligt en rigtig god ting, for man skal sgu ikke bare kaste sig over det første der kommer, men så når man har vist, at det er en seriøs metalfestival der tager kulturen 100% alvorligt, så kommer folk igen. For eventen, for festen og for sammenholdet.

Hva gleder du deg mest til under årets Copenhell?

Jeg glæder mig til at mærke den super postive og kraftfulde energi fra publikum. Til at høre brølet! Og til King Diamond, Alice In Chains, Danzig, Parkway Drive, Down og Alestorm, men det er meget godt syntes jeg. Og så glæder jeg mig til en masse ild fra vores ildkanoner! Ild kan man aldrig få nok af….!

Dere arrangerte en Metal Cruise den første helgen i mai. Er dette å se på som en form for Kick-Off foran selve festivalen?

Ja, det er et kick off arrangement vi laver for at skal yderligere opmærksomhed om COPENHELL, og så for at lave lidt larm i gaderne eller havnen om man vil. Høj metal forbi den lille Havfue!

 

Copenhell_poster_13_2.jpg

 

Pil.gif

 

LITT INFO OM FESTIVALEN

 

Tickets.gif

Billetter:

FESTIVALPASS koster DKK 795,

Billetter bestilles fra billetnet.dk

 

TMF_hotel.jpg

Overnatting:

Festivalen har to egne teltcampingplasser der tilsammen 400 telt er slått opp. Det er ikke mulig å campe med campingvogn eller campingbil på selve festivalområdet, men det er flere campingplasser i nærheten som kan benytte for dette.

For fulltendig oversikt over campingtilbudet, sjekk festivalens campinginfo.

Det er flust med hotel i København. Sjekk denne siden med 125 hoteller

 

 

COPENHELL_POSTER_090513_3.jpeg

Program:

Torsdag 13. juni:

18:00 FALL OF PANTHEON (Pandæmonium)
19:30 TBA
20:45 THE DEFILED
22:30 HATESPHERE

 

Fredag 14. juni:

14:30 BY THE PATIENT
15:30 BETWEEN THE BURIED AND ME
16:00 PURIFIED IN BLOOD
16:30 AMON AMARTH
18:00 ILLDISPOSED
18:15 CANCER BATS
19:00 IN FLAMES
20:30 GHOST
20:30 SCARRED BY BEAUTY
21:30 ALICE IN CHAINS
22:45 CELESTE
23:00 PARKWAY DRIVE
00:15 DANZIG

 

Lørdag 15. juni:

12:15 IMPALERS
13:30 MALRUN
14:30 ACCEPT
15:30 NEWSTED
15:45 SATURNUS
16:30 SABATON
18:00 EVERY TIME I DIE
18:00 GRAVE
19:00 TESTAMENT
20:00 TBA
20:30 ALESTORM
21:30 DOWN
22:30 ESSENCE
23:00 GOD SEED
00:15 KING DIAMOND

 

Pil.gif

 

VIDEO

COPENHELL 2012

 

 

FESTIVALPLAKAT
 
 
COPENHELL_POSTER_090513_3.jpeg