INFERNO 2013 – Torsdag – Rockefeller & John Dee

INFERNO 2013 – Torsdag – Rockefeller & John Dee

Inferno kjørte videre fra klubbene, videre til John Dee og Rockefeller, hvor festivalen ville være frem til slutten.

Rockefeller er kjent for å være en av Oslos beste scener, og ville derfor inneholde mange av de største bandene som festivalen hadde å by på. I kjelleren på samme bygning, ligger John Dee, en mye mer intim scene, som bidrar til mye atmosfære.

Zygnema

Et av de bandene med mest interessante åpningsverdier, med tanke på bandets opprinnelse: India. På en dundrende og groovy måte, viste bandet at det er ikke til å kimse av indisk metal.

Karene på scenen viste Oslo hvordan metal kan funke fint uten noe spesiell form for sminke eller teater. En direkte fantastisk opplevelse! Anbefales på det sterkeste å sjekke ut for alle som liker groove metal.

f573b5f1e57212ef297542515168a1c7.jpg

Iskald

Årets første band ut på Rockefeller. Forventninger var høye, og publikum samlet seg for å se kjempene fra nord. Iskald kan nok bli regnet som det største bandet innenfor nordnorsk metal, og dette var det heller ingen tvil om mens de stod på scenen. Bandet spilte både gamle klassikere, og en helt ny sang, og publikum virket fornøyd med både nytt og gammelt. Iskald kan nok være stolte av å ha erobret Øst-Norge denne kvelden.

74c0975620b9189e88db3e69922c04ea.jpg

Dark Funeral

Sverige ble også godt representert på Rockefeller, ved å sende sine største og mørkeste kanoner inn i den norske hovedstaden.

Dark Funeral fyller 20 år i år, og i den anledning, valgte bandet å dra med seg sin gamle vokalist, Caligula, på konserten. En sann opplevelse for publikumet, siden dette er noe de sannsynligvis aldri vil få oppleve en gang til.

Bandet spilte også sanger fra både gamle og nye skiver, og viste derav et bredt spekter, både melodisk sett, og teatralsk.

8b8ff53c840c54c084a3101589d4a053.jpg

Taake

En kan ikke ha en metalfestival i Norge, uten å invitere minst ét av de bergenske bandene til å stå på hovedscenen. Taake valgte å gå for en heller utradisjonell åpning, men som uten tvil var en av de kulere og mer interessante måtene å åpne på: Ta med seg såpass med gjester på scenen at det nesten ble litt uoversiktlig til tider. Når det er sagt, var det uten tvil en  spenstig overraskelse å se Taake sammen med Niklas Kvarfoth fra det svenske bandet Shining.

Taakes spilleliste virket kanskje litt «umotivert», men alt i alt, gjorde bandet en helhetlig god konsert, og ga en ypperlig opplevelse for alle i publikum.

Taake og Dark Funeral utklasserte de andre bandene for kvelden på hver sin måte, og kan derfor ansees som kveldens konger.

93f69bc86d59aaae871ed18c242405a6.jpg

Chrome Division

Kvelden ble avsluttet med litt god rock n roll, på John Dee. Chrome Division var klar til å gi Oslos mørke gjester en liten avlastning fra den tyngste musikken, og ønsket dem heller velkommen til et innslag av rock og god stemning. Med stjerner fra Dimmu Borgir og Susperia i front, var dette noe å glede seg til. Fengende sanger og godt samspill, samt et bra sceneshow, gjorde at Chrome avsluttet en god metalkveld på en mer enn verdig nok måte.

 

Lineup torsdag:

 

John Dee:

Horned Allmighty

Zygnema

Faanefjell

Solstorm

Chrome Division

 

Rockefeller:

Iskald

Hate

Dark Funeral

Taake

Deicide