FIELDS OF THE NEPHILIM – Oslo – Rockefeller

FIELDS OF THE NEPHILIM – Oslo – Rockefeller

For de som er glad i gotisk rock, er Fields of the Nephilim et essensielt blad. Jeg kommer litt fra sidelinjen, og bandet har vel havnet noe i skyggen av The Cure og Sisters of Mercy. Konserten på Rockefeller viser likevel hvorfor bandet har den posisjonen de har, da de greier etablere en svært seig stemning i hele lokalet. Det hele er litt stillestående for meg, men samtidig føles det ikke feil, i at det kjennes litt som å være strandet i et tørt ørkenlandskap. McCoy både oppfører seg og synger som "the real McCoy", og bandet er opplagt rutinert. I det hele en bedre pakke live enn på skive for min del, og jeg skjønner godt hvorfor fansen kremer over Fields’ døds-rock. Høydepunkt: Psychonaut, om ikke annet fordi temperaturen i lokalet steg noen merkbare hakk.

Oppmøtet var greit, publikum virket fornøyd, og lyden var absolutt tilfredsstillende, forutenom at jeg ikke greide bestemme meg for om den opplagt overlagte overdrevne klangen burde vært enda mer overdrevet, eller om det egentlig bare var sausete.