VON – Dark Gods: Seven Billion Slaves

VON – Dark Gods: Seven Billion Slaves

Amerikanske VON må være et kultband å betrakte. De ga ut noen demoer på slutten av 80-tallet og  tidlig på 90-tallet.  De startet og spille lenge før det fantes noen skikkelig black metal-«scene», helt uvitende om hva begrepet «black metal» var. De har vært til stor inspirasjon for en del skandinaviske black metal band tidlig på nittitallet, som bla. Burzum og Dark Funeral. Nå er de tilbake fra intet, med fullengderen: Dark Gods seven billion Slaves.  Noe som kjennetegner VON er kjappe, intense og nærmest hypnotiserende, låter med satanisk innhold. Strippet ned til det minimalistiske.  

Von har fortsatt mye satanisk blod i seg siden Dark gods: seven billion slaves er den første utgivelsen av en triologi som har fått navnet «Dark gods». Skiva starter med en intro som har en «stille før stormen»-aktig aura over seg. Låt nummer 2 har også en intro og starter seigt men bygger seg opp til å bli kjempe intens.  Sånn fortsetter det med bytting av kjappe og seige partier hvor det er riffene som står i fokus. Pluss en god del blast beats og gryntene vokal.   

Von har bevart intensiteten på Dark Gods seven billion slaves og den har en bedre produksjon enn det de har gitt ut tidligere. Likevel har de klart å bevare den samme atmosfæren som de har hatt på eldre utgivelser og det er få band som klarer å skape den samme, intense følelsen. Noe som trekker det hele litt ned, er alle de lange, seige oppholdene i mange av låtene. De blir kjedelig i lengden.  

Alt i alt, er Dark gods seven billion slaves en utgivelse som har falt i smak hos undertegnede. Det er nok mye å se fram til på de 2 neste utgivelsene.

http://www.vonrecords.com/