RUSTED BRAIN – High Voltage Thrash

RUSTED BRAIN – High Voltage Thrash

Polsk metal begrenser seg i mine øyne og ører til death og black metal. Noe prog metal finnes også, men det er mitt inntrykk av den polske metalscenen.
Derfor ble jeg noget overrasket her om dagen da det dukket opp en thrash metal utgivelse fra et band med adresse i Warszawa. Mer overrasket ble jeg av at det jeg hørte låt veldig 80-talls Bay Area av musikken.  De to første skivene til Metallica er nok store inspirasjonskilder men også andre band som Dark Angel og Megadeth har satt sine spor i musikken til Rusted Brain.

Det veksles mellom kjappriffing og riff med mer groove og melodi og det er på denne måten tempoet i låtene varierer. Jeg liker best de kjappere låtene og partiene, men det har jeg for så vidt alltid gjort. Her på denne skiva er det en god årsak til nettopp dette, nemlig vokalen.

Vokalen er nemlig et eget kapittel. Det er en meget svak etterligning av en pur ung James Hetfield. Rumkayz kaller han seg han som spiller bass og bedriver det som nesten må kalles vokal. Hvis du husker da du var ung og forsøkte å etterligne dine engelsktalende helter med en meget tilgjort røverengelsk der du drar ut ordene og lager lyder som høres engelsk ut. Rumkayz har ordene men velger likevel å lage disse merkelige røverlydene og det blir ikke bra. Der er jækla synd, for ellers er dette et rivende godt thrash metal album. Det er likens med vokalen som med resten av musikken på denne skiva; den er best når det går raskt for seg, for da rekker ikke vokalisten å dra ut ordene og på den måten ødelegge låtene på lik linje med de roligere låtene og partiene.

http://www.facebook.com/rustedbrain