INFERNO 2013 – Klubbdag – Blå

INFERNO 2013 – Klubbdag – Blå

Inferno. Norges største metallfestival. Startet i 2001 og har etter hvert som årene har gått bare fått en bedre og bedre line up. Påsken treffer inn, og Oslo blir invadert av hundrevis av sortkledde metalheads fra hele verden.

 

CLUB DAY (BLÅ)

Infernos klubbdag foregikk på et utvalg av Oslos scener, blandt annet John Dee, Victoria og Blå. Alle scenene hadde et utvalg av forskjellige band, og det kan virke som at hver scene inneholdt et  eget «tema». Utestedet og scenen, Blå, ble denne kvelden forandret til vestlandets ambassade, og hadde flere godbiter å by på.

Som et lokale, kan Blå virke både gammelt og nedslitt. Selve lokalet virket trangt, intimt og tett. Ikke nødvendigvis dårlige egenskaper, men noen band kunne nok kanskje ha stått på bedre scener i forhold til intimiteten. Når det er sagt, er Blå et lokale som skaper mye stemning, og tetthet mellom publikum og band.

Bandene som spilte på Blå i løpet av klubbdagen (onsdag), var stort sett bergensband, men det var også mulig å finne spor fra Sogn og fjordande i lineupen.

 

Line up, Blå:

Krakow (Bergen)

Cor Scorpii (Sogndal)

Vulture Industries (Bergen)

Helheim (Bergen)

 

 

fe9b5eb5bc443348177324368e81c9d1.jpg
Vulture Industries live @ Inferno 2013
(Photo: Stig Pallesen)
 

Vulture Industries

Vulture Industries er et metallband fra Bergen, som uten tvil kan regnes å være et av de mest avant garde bandene som inntok Inferno dette året. De hadde et slags «sirkuslignende» tema på musikk og opptreden, som falt i god jord hos publikum. Man kan godt beskrive Vulture Industries på den måten at de fortjener å spille på en stor scene, men passer utrolig godt stemningsmessig inn på en mindre, mer intim scene også.

Noe av det mer spesielle som dukket opp på årets festival, og det er absolutt ett band som folk burde sjekke ut.

 

69e66f181591d4cd175b6e0c73905187.jpg
Helheim live @ Inferno 2013
(Photo: Stig Pallesen)
 

Helheim

Klassiske norske vikingformelen blandet med norsk black metal. Helheim sparte ikke på kruttet når det kom til brutale og fengende melodier. Med mer enn tjue års erfaring, spilte Helheim en av de mest kraftfulle konsertene på årets festival, og det var ikke vanskelig å se at de har god kunnskap rundt sitt felt.

Til nest siste sang, «Dualitet og Ulver», kom selveste Hoest fra Taake på scenen for å hjelpe til med vokalen. Noe som selvfølgelig er oppskriften på suksess.

Alt i alt, kan ikke kvelden på Blå regnes som noe annet enn en seier for den bergenske ambassaden. Publikum og band virket mer enn fornøyde, og festivalen var virkelig sparket i gang!

http://www.infernofestival.net