THE TERRIFIEDS med plateslipp og Norgesturne

THE TERRIFIEDS med plateslipp og Norgesturne

Når Kristopher Schau ikke lager TV-serier, skriver bøker eller dekker norgeshistoriens største drapssak, spiller han i band. Og i følge de som kjenner ham er det det sistnevnte han setter høyest. 22. mars er Schau og de andre fuzzpophuene i The Terrifieds tilbake med den «vanskelige» andreskiva, Critical Care. I følge bandet sjøl er den fint lite vanskelig, og både større og mer poppa enn debuten fra 2011.

 

Skal være tilgjengelig

Det er et mål for bandet å spenne så vidt som mulig med oppfølgeralbumet, og det kan virke som om bandet i denne omgang har hentet inspirasjon fra så vel Tom Petty og Taylor Swift som Ramones og gammal Hellride. I tillegg til de vanlige kildene deres til inspirasjon: dyrehold, avføring, blotting, Østfold og kjærlighet.

 

Legorock

En analogi Schau gjerne bruker for å beskrive musikken til The Terrifieds, er Lego:

 

"Det er jo legorock det her. Sterke farger og klosser som går opp i 4. Og hvis du tenker tilbake på kassa med lego du hadde da du var liten, så var jo typen klosser, og fargekombinasjonene du fikk dem i, egentlig ganske begrensa. Ikke ulikt min egen riffkatalog. Men så gikk det jo allikevel an å bygge noen fantastiske byggverk med det begrensa utvalget, ikke sant? Og det er der du har oss…håper jeg."

 

Produktet har blitt en blanding av hard, rett fram punkpop og større og mere følsomme låter som har blitt produsert på en slik måte at bandet aldri vil klare å gjenskape sounden live.

 

"Nå får du rulle inn! Målet på plate, er jo alltid å klare å lage den perfekte lommesymfonien, supplerer Schau.  Koste hva det koste vil. Livebiten har vi alltid hatt god kontroll på, så det der er ikke noe stress."

 

På vinyl

Bandet, som består av medlemmer fra bl.a. Turboneger og The Good The Bad & The Zugly, startet opp i 2010 og fikk umiddelbart platekontrakt med amerikanske Pop Detective Records. Første single fikk god rotasjon på radiostasjoner i USA, og har for lengst blitt et ettertraktet samlerobjekt blant vinylsamlere. Critical Care gis – som debuten Binky, ut på Schaus eget plateselskap Astma Records. Den kommer ut digitalt og som vinyl-langspiller. I forlengelsen av dette slippes også førsteplata Binky som vinyl.

           

"He-he, nå er jeg redd vi har gått fullstendig bananas i popbutikken, altså! Usikker på om jeg noen gang har hatt det morsommere i studio. En liten Norgesrunde og nå, så blir dette året bortimot perfekt."

 

05.04. Trondheim Samfundet
06.04. Lillehammer Felix
25.04. Lillestrøm Martins Pub
26.04. Hamar Sebs Hotel
27.04. Sandvika Musikkflekken m/Oslo Ess
30.04. Halden Brygga Kultursal m/Oslo Ess og Black Debbath
03.05. Oslo John Dee m/The Yum Yums
10.05. Tønsberg Total
11.05. Horten Glassmagasinet