ANDREAS NERGÅRD’s Memorial for a Wish – En oppdatering

ANDREAS NERGÅRD’s Memorial for a Wish – En oppdatering

Nå er det ca ni måneder siden forrige oppdatering på "Memorial for a Wish" her på Eternal Terror. Platekontrakt, musikkvideo og planlegging av konserter står nå på programmet for Andreas Nergård og da er det på tide med litt spalteplass for mannen bak prosjektet.

Hvordan går prosjektet og hva kan du dele med våre lesere om "Memorial for a Wish"?

Det går meget bra for øyeblikket. Etter slippet av min første musikkvideo "A Question of God" har pågangen vært stor både nasjonalt og internasjonalt. Nå venter jeg spent på utgivelsen av selve platen som blir i slutten av April via australske Battlegod Productions. Albumet blir utgitt i USA, Europa og Australia i første omgang men jeg jobber med å få til en distribusjonsavtale for Japan også. 

Nergard_Memorialforawish.jpg
 

I løpet av dette året kommer jeg til å gjøre noen konserter, den første er på Blæst i Trondheim 2. mai som support for Tellus Requiem. Med meg på denne konserten har jeg den svenske sangeren Andi Kravljaca som er ganske sentral på CD-en min. De fleste progmetalnerdene bør ha kjennskap til denne karen men for de som ikke har det så kan jeg nevne at Andi er kjent fra de småstore bandene Aeon Zen, Silent Call og Thaurorod. 
Jeg jobber også med å få til en større konsert i Trondheim til høsten. Det vil bli et helaftens show med en lengde på noen timer og jeg tenker å ta med en av de virkelig store sangerne fra platen. Hvem det blir får vi vente og se. Satser også på å få laget en DVD-utgivelse av den konserten. 

Nergard_Memorial_3.jpg

Jeg er også godt i gang med oppfølgeren til Memorial for a Wish. Innspillingen begynner i vår og jeg håper å være ferdig med den i September/Oktober. Utgivelsen av platen håper jeg blir før sommeren 2014. Jeg kommer til å ta med et stort utvalg av kjente gjestevokalister denne gangen også, har en ønskeliste på 15-20 stk som jeg skal ta en prat med. Totalt regner jeg med å ha med ca 10 sangere på denne skiva også. Denne gangen kommer fokuset til å ligge rundt sangere som jeg har oppdaget de siste årene, ikke gamle barndomshelter. Det vil være kjente og mindre kjente sangere fra Melodic Rock/Metal-scenen. 
Denne plata vil jeg karakterisere som ikke fullt så kompleks som Memorial for a Wish. Det er flere kortere låter og litt mer tyngde. Fokuset ligger i melodier og catchy refrenger. Føler selv at jeg har vokst som låtskriver med den nye skiva og vil påstå at den er langt bedre enn debuten.