HARDCORE SUPERSTAR – Ni gillar helt enkelt inte oss

HARDCORE SUPERSTAR – Ni gillar helt enkelt inte oss

Hardcore Superstar er et sleaze-band fra Sverige som dessverre har blitt ignorert i stor grad her på Eternal Terror. Bandet var på sent nittitall stammen i sleaze/rølperock bølgen som seilte så flott over Norge og Sverige med likesinnede i Gluecifer, Backyard Babies, Hellacopters og The Wonderfools. Gluecifer ga seg dessverre i 2005, The Wonderfools kom aldri helt opp, Hellacopters sked helt ut og ga seg endelig i 2008 og hvis Backyard Babies hadde blitt oppløst i 2005 hadde jeg savnet de like mye som jeg savner Gluecifer, men de holder fortsatt sammen uten at de har produsert noe av betydning siden…
Hardcore Superstar (HC) har med sitt nyeste slipp "C’mon take on me" gitt ut ni fullengdere siden oppstarten i 1997 og beviser nok en gang at de er spydspissen innen denne sjangeren her oppe i det kalde nord. Hardcore Superstar har god fylde og passer godt til rølpete ølkvelder med gutta og til forspill.

HardcoreSuperstar_13_1.jpg

I løpet av ni studioalbum og snart 16 år som band har det kun vært én utbytning i besetningen siden du kom inn på trommer i ’99. Hva gjør at dere fortsatt holder sammen og hvordan er kjemien i studio og på turne?

ADDE: Det som driver oss är den kreativa lusten att skapa. Man tömmer alltid sig på idéer inför varje skiva och är helt slut när skivan är färdig. Efter ca 6 månader på turné så blir sakta men säkert sugen på att skriva igen och känslan när man är inspirerad till max är underbar och beroendeframkallande. Vi bråkar dock hela tiden. Vi har en tendens att bråka som fan när vi spelar in i studion men när vi väl kommer ut på turné så är det faktiskt ganska sällan som vi ryker ihop.

Hva var årsaken til at Silver forlot bandet i 2008 og hvordan har dette endret dynamikken i HS?

ADDE: Silver va trött på allt. Han tappade sugen ganska hårt efter "Bad Sneakers and A Pina Colada". Vi andra började skriva mestadels av materialet efter det och när vi höll på med vårar självbetitlade album skrev han inget. Faktum är att jag såg sällan honom. Vi andra kände att vi utvecklades och stärktes av det medans utvecklingen blev för mycket för honom. Det tog år för Silver att hämta sig men nu är han igång. All lycka till vår vän Silver.

Hvordan foregår låtskrivningen innad i bandet? Skriver dere sammen på turne og øvinger eller skriver dere låtene i hovedsak ferdige hver for dere før dere samles?

ADDE: Vi alla skriver men sällan ihop. Vi träffas och sätter ihop låtarna men vi tycker om att komma in med tydliga låtideér som vi alla kan rara ihop.

HardcoreSuperstar_13_2.jpg

Hvordan vil du beskrive den musikalske utviklingen i bandet over disse 14 årene?

ADDE: Vi vet mer vad vi gillar hos oss själva idag. Jag tycker att vi har blivit bra på att hitta en ny kreativ riktning på varje platta.

På C’mon take on me starter det hele med en ganska uortodoks intro i form av Cutting the slack, hvordan kom dere frem til at dere denne gang skulle gi lytterne en myk start?

ADDE: Vi brukar tycka om att hylla filmskapare i våra intron och den här gången var det dags att hylla Stephen King. Vi skrev ett intro som vi tyckte lät som ett soundtrack till hans film "IT". Vi har tidigare hyllat Ennio Morricone, John Carpenter och Stanley Kubrick.

Hva mener du er den største forskjellen på C’mon take on me i forhold til tidligere utgivelser?

ADDE: Den är för mig en blandning av alla tidigare plattor vi gjort. De va inget planerat utan det bara blev så. Vi brukar alltid ha en klar uppfattning innan vi börjar skriva på en ny platta var vi vill gå men nu rådde total anarki. Allt är tillåtet.

Det virker som om dere har lagd litt mer rom for detaljer og variasjon på denne utgivelsen. Er dette en utvikling vi kommer til høre mer av videre der Hardcore Superstar beveger seg vekk fra sin opprinnelige sleaze?

ADDE: Jag har ingen aning just nu. Vi väntar på inspiration och när den kommer så kan den komma från vilken plats som helst

HardcoreSuperstar_13_4.jpg

Nå skal dere snart ut på turne for å promotere C’mon take on me og som vanlig er det Sverige og Finland dere reiser rundt i. Hva er det som holder dere fra å legge inn noen datoer i Norge? Er det for lavt platesalg, manglende oppmøte på konserter eller noe annet som er hovedgrunnen til at dere kommer hit så sjelden?

ADDE: Vi har gjort ett par försök i Norge men ni gillar helt enkelt inte oss… Hahahaha!!!

Hva er den største forskjellen på turnelivet nå i forhold til hvordan det var de første årene til HS?

ADDE: Det finns ingen

Har du noen favorittlåter å spille live som gjør at du tar av litt ekstra selv?

ADDE: Jag har alltid gillat "Kick On the Upperclass". Jag älskar att spela "Medicate Me"

Hva kan vi forvente fra Hardcore Superstar i tiden som kommer?

ADDE: RÖJ!!! 

http://www.hardcoresuperstar.com/