Bergenfest LOUD med Immortal, Behemoth, Cult of Luna og Grand Magus

Bergenfest LOUD med Immortal, Behemoth, Cult of Luna og Grand Magus

I dag mandag 11. mars kan vi endelig presentere nyskapningen Bergenfest LOUD, som vil finne sted på USF Verftet lørdag 15. juni som en del av Bergenfest.

Konseptet er som navnet antyder, et prosjekt som tar den høylydte delen av rocken på alvor, som seg hør og bør når artistene har navn som Immortal, Behemoth, Cult of Luna og Grand Magus. Det handler om mye for ørene og nesten like mye for øynene.

Metal-sjangeren har alltid spilt på det ekstravagante, hvor det visuelle har en fremtredende rolle. Dette skjønte både Gene Simmons og Alice Cooper på et tidlig tidspunkt. Veien til verdensherredømme for New York-artistene Alice Cooper og Kiss gikk gjennom ansiktsmasker, flaggermuskostymer, slanger og overdådige pyroshow. De samme vedtektene gjelder når dagens metal-giganter som Slipknot, Rammstein og Metallica reiser rundt med sine megashow, hvor storslåtte sceneeffekter er med på å underbygge det kraftfulle i musikken.

Å legge til rette for prangende lysshow og store vegger av lyd kan være en utfordring når man arrangerer utendørs festival i Norge på lyse junidager. Vi har derfor bestemt oss for å dedikere en hel klubbkveld til lydmessig og visuelt hardkjør.

Artistene er intet mindre en Os´ store sønner Immortal. Et band som nærmer seg millionen hva platesalg angår og er verdenskjent for sine spektakulære liveshow. Bandet har kun gjort en håndfull konserter på hjemmebane de siste ti årene. Dette kan bli deres største noen sinne.

Trioen får følge av polske Behemoth og de to svenske bandene Cult of Luna og Grand Magus. Behemoth var sist i Bergen i 2008. Siden den tiden har vokalist Nergal kjempet seg gjennom livstruende kreftsykdom og gitt ut selvbiografi og vært mentor i den polske utgaven av The Voice. Cult of Luna gir deg suggererende post metal i gate med Isis og veteranene Neurosis, mens Grand Magus flagger heavy metal-tradisjonene som i sin tid gjorde Iron Maiden og Judas Priest til allemannseie.

Stedet blir det nyoppussete Røkeriet på USF Verftet, som med sine utvidede scenemål og oppjusterte publikumskapasitet vil bli en perfekt arena for en tettpakket metalaften.

……..

Billetter i salg fra mandag 11. mars kl 10 via Billettservice’ utsalgssteder. Billettpris kr 370 + avgift. Aldersgrense 18 år. Dørene åpner kl 20.00.

Mer informasjon om artistene vedlagt og på http://bergenfest.no