Gjest Baardsen – Trondheim – Sverresborg Folkemuseum

Gjest Baardsen – Trondheim – Sverresborg Folkemuseum

Gjest Baardsen er kjent for sine mange forskjellige rømninger fra arresten. Bøker finnes, historier deles og mange får inntrykk av herr Baardsen som en gentlemannstyv og kvinnebedårer.

Guttene som tidligere var med i bandet Lumsk har tatt tak i noen av verkene til Gjest og laget en litt ny vri på de 26 versene som beskriver store deler av livet hans.

Vi befinner oss på en liten scene på Sverresborg Folkemuseum og får gjennom en kombinasjon av tradisjonell folkemusikk og progressiv og heavy metal, et nytt og moderne innblikk i livet til Baardsen. Med Bjørnar Selsbak på gitar og Steinar Årdal på vokal sørges det for at vi får et annerledes innblikk på Baardsens nesten 20-årige fangenskap på Akershus festning ved å sette melodi på tekstene han skrev der.

De rocker opp en gammel historie på en tro måte, og man bli fanget imellom en sterk vokal og variert og spennende musikk. Alt i alt gjorde de en fantastisk jobb foran en ganske så liten samling av mennesker på denne generalprøven.