SVARTHAUEG – Ritual

SVARTHAUEG – Ritual

Nå om dagen virker som om thrashen er tilbake for fullt i Oslo. Ikke at det er noe stort minus og jeg venter ikke akkurat med spenning på et nytt black metal band fra Norge dukker opp. Det har dukket opp mye drittband i siste halvdel av 2000-tallet som spiller norsk, «oldschool», black metal. I resten av Norge ser det ut til at metal core begynner å dominere mer og mer.

Men da man trudde at black metal «scenen» stod stille, dukket Svarthaueg opp fra undergrunnen. De er snart ute med sin debut-skive «drakonsk magi». I mellomtiden får vi nøye oss med EP`en  Ritual. Svarthaueg spiller oldschool black metal av type, tidlig 90-tallet.

På denne utgivelsen finner du mørke, brutalitet og okkultisme i en god blanding. De sier selv at de ikke har noen konkrete inspirasjonskilder men jeg man kan trekke paraleller til bla. 1349 og Gorgoroth. Og en liten dose mayhem på den siste låten. Selv synes jeg de fungerer best live og dette kunne godt vært litt mer skittent for min del.

Uansett, om du er fan av aggressiv, okkult black metal er Svarthaueg verdt å sjekke ut.  Dette er et ungt og lovede band og vi kan vente i spenning på fullengderen som er like rundt hjørnet.

https://www.facebook.com/Svarthaueg