CLUTCH – Oslo – Parkteatret

CLUTCH – Oslo – Parkteatret

En tirsdag morgen tidlig i februar våknet jeg opp til en melding på telefonen hvor det stod at Clutch kanskje var avlyst! Resten av dagen var det full forvirring om det ble eller ikke. Grunnen til avlysning skulle være pga. logistikkproblemer. Alle som fulgte denne saken vet at det kan kalles "logistikk" problemer når man ikke får passere grensen mer enn 15 meter inn i det landet du skal spille i, før du blir dratt inn i tollbua og den søte hunden Deres sniffer i bussen og resten sier seg selv egentlig.

MEN det ble bekreftet at det ble konsert senere på dagen, til alles store lettelse.

d32f1140d463799d48c42817a124e353.jpg
Tombstone live @ Parkteatret/Oslo February 5, 2013
(Photo: Henning Gulli)
 

Vel inne på Parkteateret er det allerede godt med folk. Mange ville nok sikre seg en god plass da det ikke er for stort der og det blir kjapt trangt om plassen. Til supportbandet Tombstones` store glede. For trioen med opprinnelse fra de dype skoger i Hedmark som har holdt på siden 2006, gjorde seg fortjent til et godt oppmøte. Med seige, harde og langdryge doom/stoner- låter viste Tombstones at de absolutt kan varme opp publikum og ikke minst være et bra supportband for større band. Absolutt verdt å sjekke ut dette bandet hvis du er i den sjangeren eller like ved. Etter drøye 40 minutter takker gutta for seg for å slippe til kveldens Amerikanske gjester.

Klokka passerer 22.15 når Neil Fallon & co. entrer scenen foran et stappfullt lokale. Noe som passer veldig bra for den gamle rockeren som har stått i front og headbanget siden kvarteret før Tombstones gikk på og igjen kan sveive huet sitt til musikk igjen!

e0297cd288767514b0c349c756009d83.jpg
Clutch live @ Parkteatret/Oslo February 5, 2013
(Photo: Henning Gulli)
 

Nevnte Fallon, som for anledningen har på seg en klassisk turist t-shirt med påskriften GREECE, er den som fører Clutch på scenen. Ja, vokalisten er ofte en frontfigur, men uten hans tilstedeværelse ville Clutch vært et relativt "kjedelig" band på scenen. For hverken Dan Maines (bass) eller Tim Sult (gitar) gjør veldig mye ut av seg selv. Men med Neil Fallon trenger de ikke det. Og når han starter med setningen: "Please allow me to adjust my pants…." skjønner folket hva som kommer. The Mob Goes Wild og hvis vi kan kalle de oppmøtte for en "mob", så ja. Denne låta er og blir en hit av dette bandet. Etterfulgt av Profits of Doom og Pure Rock Fury så er standarden satt. På noen av låtene er Fallon med på gitar, noe som spriter opp lydbildet noe mer.

Vi blir også servert noen nye låter fra det nye albumet "Earth Rocker" som kommer i mars. Tittelsporet er en av de smakebitene og det høres lovende ut og jeg tror vi kan forvente oss en variert og tøff skive. En tromme-solo av Jean-Paul Gaster på sitt relativt enkle trommesett får vi også servert. Ikke det helt sensasjonelle, men et greit lite stunt. Bandet virker veldig lite påvirket av hvordan natten Deres hadde vært og leverer en solid forestilling.

Så med mange gode låter fra et etterhvert greit låtbibliotek nærmer kvelden seg ferdig for Maryland-gutta. Encore-låta for kvelden blir Gravel Road og den skuffer ingen! Folk virker veldig fornøyde, så alt i alt ble dette en bra kveld i hovedstaden til tross for at den var i fare for å ikke bli et minne om noe som helst.

http://www.myspace.com/tombstonesoslo

http://pro-rock.com/