NEKROMANTHEON – Trondheim – Verkstedhallen

NEKROMANTHEON – Trondheim – Verkstedhallen

Kolbotn thrash legion har vært på trøndertur og det betydde party på Verkstedhallen i Trondheim. Gouge og Nekromantheon dukket opp på besøk i trønderhovedstaden og lokale Heroinne stilte som supportband. Konserten skulle egentlig vært i Lobbyen, men grunnet stor pågang valgte arrangørene å flytte konserten til en ombygd intim Verkstedhall. Med drøyt 120 betalende kan man vel lure på om pågangen egentlig var stor nok, men moro ble det uansett.

For de som kjenner til Verkstedhallen, så var den veggen der scenen normalt står kledd igjen og scenen var satt på skrå innerst i lokalet, til venstre for den originale scenen. Dette funket glimrende, lokalet ble intimt og lyden ble særdeles bra. Og med tre ytterst glimrende band på scenen, kunne ikke dette bli noe annet enn morsomt og bra.

Det var annonsert med relativ tidlig konsertstart, men da de skulle ha begynt, var det nada folk tilstede. Dermed ble starttidspunktet flyttet 45 minutter. Det er bare sånn her i denna byen; folk kommer ikke ut tidlig, uansett hva som skjer. Her skal det vorses og fylles på med alkohol før man går ut. Helst skal man være ferdig drukket og blir nektet servering når man kommer ut.
Det kom til noen flere men vi ventet på at det skulle begynne, men det var et fryktelig reservert publikum som stort sett satt eller stod spredd rundt i lokalet. Musikken over anlegget var fryktelig lavt og det hele minnet mest om en bygdafest gone bad. Da Heroinne endelig begynte å spille, trakk heldigvis alle seg mot scenen og tilsiget med folk fortsatte fram mot midnatt.

Heroinne har jeg sett ett par ganger tidligere og de har imponert meg hver gang. Så også denne kvelden. Gutta spiller med en autoritet man sjelden ser hos unge band og det er lett å se at de koser seg når de spiller. Musikalsk ligger de mange tiår tilbake i tid, før begreper metal var oppfunnet. Det er tydelige spor etter inspirasjonskilder som Led Zeppelin og litt Black Sabbath. Tung deilig velspilt gitarrock. Selv kaller de det arktisk ørkenrock. Jeg kaller det bare nydelig.
Bandet var hyra inn for å varme opp for Gouge og Nekromantheon, to band som spiller en helt annen type musikk, men det funket bra med Heroinne som oppvarming og publikum viste tydelig at dette var et band de likte. Det var fortsatt et uvanlig reservert publikum, men litt kald drikke fra baren pluss god rock fra scenen, begynte å sette sine spor og stemningen hadde steget noen hakk.

Gouge var for meg bare et band jeg hadde hørt navnet på før denne kvelden. Nå i etterkant av konserten, er de mye mye mer. Disse tre ungguttene leverte en heidundrende god thrash konsert og det ble etter hvert meget bra stemning i salen. Godordene hang meget løst under hele konserten, og det var spesielt kjappriffingen fra gitarist og vokalist Christoffer Bråten de ble snakket mest om. Vokalen hans var også et heftig samtaleemne i tillegg til den imponerende trommingen til Herman Holen. Så vidt jeg fikk med meg, leverte de selvskrevne låter i tillegg til minst to coverlåter av Repulsion og det hele låt riktig så fett. Dette var jeg glad jeg fikk være med på.

Så var det Nekromantheon sin tur og her er det bare å ta frem det man kan av godord. Gutta høstet seksere i fleng for sitt siste album «Rise, Vulcan Spectre» og jeg kan ikke si annet enn at de leverer til seks hver gang jeg ser dem live også. Et helt enormt bra liveband som alle bør se, og gjerne flere ganger. De spiller skjorta av de fleste band jeg vet om og drar fram den ene gromlåta etter den andre. At et såpass ungt band skal ha så mange gode egenkomponerte låter, er egentlig ikke mindre enn imponerende. Nekromatheon satte et flott punktum på en nydelig konsertkveld i et for anledningen intimt konsertlokale i Verkstedhallen.

God lyd, masse nydelig musikk og en stemning blant publikum man kan være stolt over gjorde dette til et av konserthøydepunktene i Verkstedhallen og nå er det bare å se fram til Trondheim Metalfest 2013.

https://www.facebook.com/nekromantheonofficial?ref=ts&fref=ts
https://www.facebook.com/GOUGE.NEKRO
http://www.nrk.no/urort/Artist/Heroinne/default.aspx