LIFELESS – Godconstruct

LIFELESS – Godconstruct

Tysk death metal er jeg noe tvilsom til. Tyskerne er best på thrash og såkalt tyskermetal/power metal og til dels black metal. Death metal har de fornuftig nok latt andre nasjonaliteter ta seg av. Selvfølgelig, noen hederlige unntak er det. Obscenity, Defeated Sanity, Profanity og Infernoaktuelle Fleshcrawl er gode og vi kan også nevne de mer kjente bandene Necrophagist, Debauchery, Obscura, Crematory, Morgoth og, ja, det er vel egentlig det hele som er verdt å nevne, hvis vi skal snakke om en viss kvalitet på death metallen. Spørsmålet er om dette er noe tyskerne kan. Lifeless har i alle fall prøvd og er i disse dager aktuelle med sin andre fullengder kalt «Godcontruct».

«Godconstruct» åpner friskt og bra og jeg får troen på at dette kanskje er ei bra skive. Det låter litt som god gammel svensk death metal, men etter hvert blir skiva veldig lang og kjedelig og jeg lengter kun etter en ting, slutten. Dette holder dessverre ikke. En EP med de fire fem beste låtene hadde holdt i massevis, for 12 spor med mye fyllmasse blir bare for dumt.

http://www.facebook.com/lifelessofficial