Inferno Kick Off i Trondheim (2/2)

Inferno Kick Off i Trondheim (2/2)

Etter en pause i fjor er vi nå tilbake med Inferno Kick Off i Trondheim igjen!

HEADLINER denne kvelden:

ØRKENKJØTT startet på Notodden i Telemark i 2005 og har spilt omtrent hundre konserter over hele Norge siden den gang. For et år siden signerte bandet med Nordic Records og på det siste året har bandet tatt steget ut av undergrunnen, og blir nå omtalte som den norske rock’s fremtid.

Debutalbumet «Ønskediktet» ble sluppet 23. mars 2012 og gikk samme dag rett inn på VG-lista. Både CD og vinyl nådde på Platekompaniets bestselgerliste, hvorav sistnevnte holdt topplasseringen i 3 uker.
Albumet er et norskspråklig konseptalbum, produsert av den verdenskjente Black Metalpionéren Ihsahn fra bandet Emperor og
Heidi/Starofash, som utgjør Mnemosyne Production. Med albumet definerte bandet sin egen sjanger; Ørkenrock. Debuten, «Ønskediktet» ble nylig kjøpt inn av Norsk Kulturråd.

Eternal Terrors lesere kåret albumet til det tredje beste albumet i 2012. Se resultater her

Ørkenkjøtt var det første metallband noen sinne som ble presentert for kronprinsparet i en offentlig sammenheng, da bandet i 2008 ble valgt ut til å representere Telemark på de kongeliges besøk i fylket. Etter konserter fikk Ørkenkjøtt royale tomler opp i media av kronprinsparet.

Ørkenkjøtt gjorde også en meget god figur i Wacken Metal Batte Norge i 2009 og ble nr 2, slått av IRR.

"What would happen if old school death metal, Norwegian black metal, alternative rock like Faith No More or System of a Down and some bluesy heavy rock in the Led Zeppelin style all blended together? Well, you’d end up with ØRKENKJØTT"

 

Band nummer to denne kvelden blir ekstrem-metalbandet VREDEHAMMER fra Mo i Rana og ble grunnlagt av Per Valla i 2009 etter at han forlot sitt tidligere band «Elite».

I april 2010 ga Vredehammer ut sin debut-EP kalt «4.September» gjennom «Obscure abhorrence Productions» som gjorde et godt førsteinntrykk på både kritikere og metallhoder der ute, kun møtt med gode anmeldelser over hele fjøla, deriblant av Legacy og Scream Magazine. Debut-utgivelsen vant bandet en plass på "Legacy Magazine`s" samle-CD med band som Keep of Kalessin og Exodus. Også flere radioplays på forskjellige stasjoner verden rundt.

Ett år etter debuten, slapp bandet sin andre EP «Pans Skygge» som bød på en mer eksperimentell tilnærmelse av ekstrem-metalgenren. Bandet fikk meget gode anmeldelser også på denne utgivelsen. Vredehammer er nå klare for sin tredje EP-utgivelse «Mintaka», denne gangen med et nytt medlem, bassist Kristoffer Hansen. Utgivelsen er satt til begynnelsen av mars 2013.

Bandet har nå funnet sitt tredje og siste medlem: Cato Skivik, en meget dyktig trommis kjent fra band som Allfader og Enslavement av beauty (session). Vredehammergutta er nå endelig klare til å spille live og vil gjøre sin aller første opptreden ved "Inferno kick off" i Trondheim 2. Februar 2013.

 

Kvelden lokale tilskudd blir RUDHIRA som er basert i Trondheim/Selbu og spiller mørk prog-metal.
Bandet og enkeltmedlemmene har sine røtter i heavy metal, men det progressive elementet har med tiden blitt veldig viktig for bandets sound. Bandet begynte å røre på seg sommeren 2010 har holdt seg under radaren da skriving og innspilling av album har vært enefokus. Dette resulterte i albumslipp første juni 2012 som videre resulterte i mye god oppmerksomhet fra skribenter i både inn- og utland. Etter at debuten var utgitt skiftet fokus til livespilling og det har jevnlig blitt spilt konserter både i Trondheim og omegn. Dette kommer videre til å være et fokusområde samtidig med at en ny skrivesyklus så vidt er påbegynt. Bandet nevner Opeth, Rush og Iced Earth som inspirasjonskilder.

 

Ellers kan vi by på:

SEASON OF MIST LABEL SHOWCASE: Vi lodder ut skiver og spiller musikk fra denne kvalitetslabelen i løpet av kvelden!

VI SKAL OGSÅ GI BORT 3 FESTIVALPASS TIL INFERNO 2013!

CC: 120,- 20 år leg. Fra kl. 21.00. FRU LUNDGREEN. Kun salg i døra!

 www.zone-home.net

 

Info om Oslo gigen finner du her