OSLO ESS – Oslo – Rockefeller

OSLO ESS – Oslo – Rockefeller

Det er ingen hemmelighet at Oslo Ess har stått på for å klare deres mål om 200 konserter på et år. Torsdag var det endelig tid for deres tredje utsolgte Rockefeller konsert, deres aller siste konsert for 2012 og feiring av oppnådd mål om hele 200 konserter på et år.

Kvelden startet med svenske Sator foran de få publikummerne som valgte å komme såpass tidlig. Det var hele 28 år siden sist Sator spilte konsert i Oslo, og det var vel kanskje like greit. Hver låt hørtes ut som et forsøk på Melodi Grand Prix-rock og falt ikke i smak hos så veldig mange. Talentfulle musikere, men de falt i skyggen til Oslo Ess som virkelig kan levere varene.

Ventetiden var over og stemningen var i taket da den utsolgte salen skjønte at Oslo Ess var rett rundt hjørnet og på vei opp på scenen. Et hvitt forheng hang mellom publikum og punkerne på scenen, og vi fikk servert en videosnutt med 200 stedsnavn. Alle de 200 stedene Oslo Ess har vist hva de er gode for. Videoen stoppet på Rockefeller, Oslo 20.desember og alle de tre etasjene inne på Rockefeller var fulle av mennesker som jublet klare for hva de hadde i vente. Forhenget falt ned og de 5 gutta var godt i gang med Gi Meg Noe Dritt fra deres første plate, Uleste Bøker og Utgåtte Sko, før de gikk videre på God Morgen, en av hittene fra deres suksessrike andreplate, Verden På Nakken, Venner I Ryggen. Det var trangt om plassen foran scenen og det var umulig å stå i ro, enten om man ville eller ikke. Publikumet til Oslo Ess har en såpass energi og tar såpass av, så alle blir dratt med. Det er også dette som sjokkerer mest på Oslo Ess sine konserter, i tillegg til at bandet høres akkurat ut som på plate. Publikum står sjeldent i ro og det er et energinivå uten like hos både band og publikum.

Oslo Ess’ svenske gitarist, Peter Larsson, tar over mikrofonen og spiller sin egenkomponerte låt, Är du som Jag. Vokalist, Åsmund Lande, tar over mikrofonen igjen og forteller at «Det er så jævlig godt å se dere» før de gikk videre med låter som Kjøtt og Blod og låten om Landes ekskjæreste Caroline. Gjennom hele konserten blander de med både gamle og nye, kjente og ikke fullt så kjente låter. Allikevel var det allsang på høyt nivå og det var en takknemlig gjeng med punkere på scenen. "Dere aner ikke hvor sinnsykt jævlig spesielt det er å stå her i dag etter 200 konserter. Vi er jævlig takknemlige" sier en veldig fornøyd Åsmund Lande om kveldens konsert. Det er ingen tvil om at dette er velfortjent. Oslo Ess leverer alltid.

Over halvveis inn i konserten og energinivået til publikummet er fortsatt på topp. Uansett hvor man snudde seg prøvde folk å crowd surfe og starte mosh pits, i tillegg til at de konstant hoppet og sang med av full hals.  Åsmund Lande spør om noen blant publikum så deres TV-opptreden da de covret DumDum Boys sin låt Tusen Etasjer Høi, og startet å spille nettopp denne låten. Oslo Ess fortsetter med nok en låt med innblanding av svensk fra gitarist Peter Larsson, Luffarvisan. Her får mennene i salen beskjed om å finne seg en jente å ha på skuldrene og i løpet av et par minutter var det et titalls jenter dansende og syngende på skuldre.

Oslo Ess avslutter med låten om deres kjærlighet til turnelivet, Over Stokk, Over Stein, før Lande forteller at de skal ta en måned juleferie før de kommer tilbake like sterkt som i 2012, om ikke sterkere, i 2013. Etter mye klapping og roping om at det ønskes mer, kommer Oslo Ess på scenen igjen. Lande roper "Nå skal dere faen meg få!" mens det spruter flammer og de kjører på med Kakerlakkene og Lang Vei Til Himmelen. Det er en tydelig fornøyd gjeng både på og foran scenen, og publikummet kunne si seg enig i Landes ord "Vondt i sjela at det må ta slutt. Fy faen så gøy vi har hatt det". Avslutningsvis får vi de kjente låtene Bislett Stadion og Alt Jeg Trenger. Lande takker det "beste motherfuckings publikummet" for en vellykket kveld, ønsker alle en god jul og et godt nyttår og kaster gitaren i luften før de forlater scenen og alle kan gå hjem med et smil om munnen.

"Gi Meg Noe Dritt"
"God Morgen"
"Kjøtt og Blod"
"Caroline"
"Tøffe Gutter"
"Dette Kan Ikke Gå Godt"
"Gaselle i Tigerstaden"
"Hold Deg Våken"
"Är du som Jag?"
"Klin Gæern"
"Ut av det Blå"
"Tusen Etasjer Høi"
"Luffarvisan"
"Over Stokk, Over Stein"
"Kakerlakkene"
"Lang Vei Til Himmelen"
"Bislett Stadion"
"Alt Jeg Trenger"