HELLSTORM – Tilbake….

HELLSTORM – Tilbake….

Trøndersk thrash metal historie finnes det ikke mye av, men et band har røtter tilbake til slutten av 90-tallet og begynnelen av 2000. Vi snakker om HELLSTORM, et band om var aktive mellom 1997 og 2001. Et par sjutommere og en fullengder ble produsert før en lengre ferie ble innvilget. For ca et år siden tok Dr. Amoque tak og fikk reorganisert bandet med 3 nye medlemmer og reuniongig på Cafe 3B. For ca en uke siden kom det fysiske beviset på at bandet er tilbake ut i form av fullengderen "Sacrifice, Sacrifice". Da var det på sin plass med en liten prat med Dr. Amoque.

Hellstorm tok en lengre lunsjpause fra 2001 til 2011. Kan vi få en oppdatert historie om hva som gjorde at dere slutta og starta opp igjen? Var du noensinne i tvil om at bandet ville begynne på igjen?

Det som gjorde det var at vi fikk en god trommis som forstod oss. Jeg tror ikke jeg tenkte så mye på om eller ikke gjenforening, hadde gitt det opp og glemt det for lengst. Måtte bare gjøre det plutselig, så løsnet det. Sprut.

Utgivelser: To sjutommere og en fullengder kom ut før lunsjpausen. Hva kan du si om disse nå i dag?

Første sjutommern var jo grei nok, en okay start, men fullengderen var rævva og sjueren som kom etter var mildt sagt midtsjarmerende.

Hva skjedde med «Fucking Bleed»?

Den ble utsolgt til slutt stakkar, det er sikkert ikke lett å være møkk.

Hva med «Nuclear Sabbath»? Den ble aldri noe av. Er noen av de låtene representative for dagens Hellstorm?

Ja, vi spiller jo noen av de sangene live. Vi har også en nyinnspilling av en av de låtene med på den nye skiva.

Hellstorm_LiveinJapan.jpg

Under en konsert dere gjorde på Cafe 3B i Trondheim i fjor, ble det gitt bort en morsom liten sak kalt «Live in Japan» til de betalende gjestene. Hvor kom denne ideen fra?

Vi hadde gjenforeningskonsert i Japan den 11/11/11. Resultatet ble den innspillingen som vi delte ut på den andre gjenforeningskonserten nevnte kveld. Den er også utgitt på kassett. Ligger vel gratis på internett og.

Hellstorms store Mozart, er det deg alene eller er resten av gutta med på komponeringen?

På nyskiva har jeg og Knatten, den andre gitaristen, skrevet ca halvparten av musikken hver. Bassist Spets lagde en sang, men den kom ikke med.

Stilmessig er det mange som hevder det er likhetstrekk mellom Hellstorm og den japanske thrash metal scenen. Har du noen tanker rundt dette?

Det sto i en konsertanmeldelse at vi spilte flere enn én låt av Sabbat da vi spilte i Oslo i Januar, og flere har sammenliknet materialet med Sabbat. Hellstorm har vel ikke blitt sammenliknet med andre japanske thrashband vel, Rio? Vi har ikke tenkt mot de traktene der når vi har lagd musikken. Kan vel se likheten i at det er litt ut,  med spesielle melodiføringer, ikke helt vanlig thrash, hail all hell!

Og så over til den kommende Hellstorm skiva. Den vil bli utgitt på ditt eget selskap Prostata Records og foreløpig kun som vinyl og i kun 250 eksemplarer. Hvorfor velger dere å gjøre dette selv og hvorfor ikke i større skala?

"Det finnes ingen større skala enn knallimitert vinyl. Vi gjør det selv fordi da blir det gjort."

Vil skiva noen gang komme ut som CD?

Det vet jeg ikke.

Hellstorm_SacrificeSacrifice.jpg

Hvordan vil du selv beskrive beskrive skiva? Hvordan står den i forhold til tidligere utgitt Hellstorm materiale?

Vi tenkte dette skulle være ei heavyskive, så vi lagde ei heavyskive. Det høres ut som et annet band i forhold til det gamle vil jeg tro.

Det digitale er blitt mer og mer utbredt. Ser du for deg at Hellstorm noensinne vil bli utgitt og solgt som downloadversjon? Hva er dine tanker rundt denne nymotens greia?

Vi håper noen legger ut en vinylripp mp3-versjon på internet. Dette er internett. Vinylripp er best. Og det må være gratis. Det er teit å kjøpe digital musikk. Kjenner en som betalte 8 kroner for "White Wedding" med Billy Idol en gang. Sure penger.

Hellstorm_3B_2012.jpg

Releaseparty? Noe planlagt?

Neeei, regner med å spille noen konserter i 2013. Vi skal spille på Metal magic i Danmark, det er det eneste vi er booket til så langt.

Ellers noe som skjer i Hellstormleiren?

Tenker vel på å lage og spille inn nye sanger så snart som mulig. Vi har hvilt i et par måneder nå.

Hva med Prostata? Hva annet kan vi vente oss derfra?

Det neste blir vel en kassett med Infant Death. Hva Prostata zine angår så jobbes det med #8, men ting tar tid. Sjekk www.prostatarecords.blogspot.com for updates. Hør Hellstorm på www.hellstorm666.bandcamp.com