SUSPERIA & ICS VORTEX – Trondheim – Blæst

SUSPERIA & ICS VORTEX – Trondheim – Blæst

Susperia og ICS Vortex er for tiden ute på en Norgesturne kalt Frozenpulsar Tour. Det er Blastphemy Production som står bak turneen. Dette er en tredelt turne bestående av 10 konserter som går over tre måneder. Første del ble gjennomført i den nordre delen av landet og konserter i Tromsø, Mo i Rana og Trondheim. Jeg tok turen på den sistnevnte konserten, men fikk skjegget fullt av postkasser allerede før jeg var kommet meg innenfor dørene på Blæst. Jeg hadde ikke klart å få meg starttidspunktet for konserten og selv om jeg kom i god tid før klokka 21:00, misset jeg førstebandet Rendezvous Point. Konsertoppstart klokka 20:00 i Trondheim by fungeres særs dårlig og jeg ble fortalt at Kristiansandbandet hadde hatt hele 15 tilskuere på plass. Alle som vet at der det trengs inntekter for å dekke opp for utgifter, skjønner at dette ikke kan være noe særlig sunn økonomisk styring.

Med fare for at jeg skulle misse enda mer, tok jeg beina fatt og kom meg opp i andre etasje og der stod allerede Simen Hestnæs og resten av ICS Vortex klar på scenen. Så fryktelig mange flere enn de 15 var det heller ikke nå, men det kom da inn noen få ekstra sjeler etter hvert og antallet tilskuere nådde vel 30 før konserten var over. Fordelen for oss få som er tilstede når det er så lite folk, er at man ser alt på scenen uansett hvor man befinner seg i lokalet.

f3fc3a69e5a2686b483157f1636176d6.jpg
ICS VORTEX @ Trondheim/Blæst 10.11.2012
(Photo: Victoria Bjørklund)
 

Lyden var ikke all verden, men den tok seg opp og dette ble etter hvert en meget fornøyelig konsertopplevelse. Jeg skal ikke skryte på meg at jeg har hørt så alt for mye på «Storm Seeker», men dette er noe jeg skal gjøre noe med.
Jeg fant etter hvert ut at denne konserten var veldig behagelig å overvære og etter hvert som lyden også bedret seg, ble det riktig så koselig. Jeg storkoste meg, det var det absolutt ingen tvil om. Simen synger godt, det visste vi fra før av. Han har en meget god stemme som passer godt til det meste av musikk. Han er ikke redd for å prøve litt utradisjonelle ting med stemmen sin og selv om det var noen få i salen som både ristet på hodet og lo uvitende, traff han på det meste. Gutta som Simen hadde med seg så veldig unge ut, og jeg fryktet for at dette ikke ville bli det helt store, men jeg ble raskt beroliget da det viste seg at her handlet det om veldig dyktige musikere som slettes ikke gjorde noe annet enn å gjøre dette til en meget god konsert. Konserten var mye bedre enn oppmøtet, noe som ikke skulle så mye til, for dette var skuffende Trondheim.

d483c4a88dbc67218dbcb7d30b8bdd92.jpg
SUSPERIA @ Trondheim/Blæst 10.11.2012
(Photo: Victoria Bjørklund)
 

Susperia har man sett noen ganger opp gjennom årene, men dette var nok første gang jeg klarte å høre tradisjonelle thrashriff i musikken deres. Hva årsaken til at jeg ikke har hørt dette før, er nok flere men både forutinntatthet og mengdedosering av brun leskedrikk får ta veldig mye av skylden for dette. Nå skal det sies at Susperia spiller en type thrash metal som ikke inneholder de kjappe riffene som jeg som fan foretrekker, men er mer lik band som Testament i sound. Testament er jo bra og det er Susperia også. Ytterst dyktige musikere som gjør sine saker meget bra på scenen.

Vi fikk en kort reise gjennom hele Susperias diskografi. Gutta spilte bra, Pål sang bra og det var bra liv i folket. Dessverre var det bestemt på forhånd at konserten måtte avsluttes klokka 22:15 og at sceneområdet skulle være ryddet et kvarter senere. Dette gjorde at det ble litt rart på slutten, men skal man se på det positive, og det var det veldig mye av, så må man jo si at dette ble en riktig så bra aften med mye god metal. Det var bare så synd at det var så få som fikk oppleve det.

 

http://www.susperia.net/

http://www.icsvortex.com/

http://www.facebook.com/RendezvousPointOfficial

http://www.facebook.com/BlastphemyProduction