DUMDUM BOYS – Trondheim – Byscenen

DUMDUM BOYS – Trondheim – Byscenen

Det er sjeldent jeg har sett et band som ser ut til å høre mer hjemme noe sted enn det DumDum Boys gjorde Byscenen i Trondheim. De er herfra, og det her de hører hjemme. Slik er det bare.

I det bandet gikk på scenen til et øredøvende brus og startet kvelden med Hei Gud fra 1998 ble det også klart at dette ikke kom til å bli en vanlig DumDum-konsert. En ting var det at konserten på Byscenen, i forhold til konserter på Torvet og i Borggården, var en relativt intim seanse. Når de da i tillegg spilte noen av de litt mindre kjente låtene, ble kvelden magisk for de av oss som har sett bandet noen ganger tidligere.

Ikke engang da brannalarmen gikk etter litt over tre låter ble bandet vippet av pinnen, og etter at publikum hadde forsøkt å ta seg ut, for så å komme inn igjen, sparket de på nytt igang konserten med Evig Liv fra den siste platen. Et av kveldens høydepunkter var uten tvil da de omtrent halvveis i settet dro igang Stjernesludd, en låt som ifølge Prepple "er det nærmeste vi kommer en julesang", men som de også sjeldent spiller. Det var forsfriskende å se et såpass etablert band leke seg med gamle skatter på den måten DumDum gjorde det.

Da det etter hvert var på tide å tusle hjem denne torsdags natten var det mange av de store slagerne som ikke var blitt spilt, og enda flere av de mer ukjente låtene som hadde blitt spilt i Trondheim for første gang på lang tid. Slik som Hemmelig, låten bandet dro til Oslo med i et forsøk på å få platekontrakt midt på 80-tallet. De endte opp med å måtte gi den ut selv, men for å sitere Prepple "…vi er her enda, men platebransjen?". La oss håpe DumDum blir her en god stund til.