SCORPIONS for siste gang i Norge

SCORPIONS for siste gang i Norge

 

SCORPIONS

 +

BACKSTREET GIRLS

BLODIG ALVOR

 

Telenor Arena

10. desember 2012

 

De tyske rockelegendene i Scorpions gjør sin aller siste norgeskonsert noensinne på Telenor Arena 10. desember!

Når man ser tilbake på de store innen hard-rock og heavy metal er det en liten elite som har dominert de siste 40 årene. Ozzy Osbourne, Iron Maiden, Judas Priest, og ikke minst Scorpions. Bandet takker nå for seg med en spektakulær avskjedsturné, "Final Sting World Tour" som går over 2 år for fulle hus verden over.

"Det kommer til å bli en minneverdig og sterk opplevelse når de nå reiser ut på turne for siste gang, og skal vise for en siste gang at musikken lever videre selv om de nå legger opp som band ", sier arrangør Peer Osmundsvaag i Atomic.

Bandet, med verdenshits og klassikere fra 70, 80, 90 og 00-tallet som "Rock you like a hurricane", "Bad Boys Running Wild", og powerbaladene "Still loving you" og "Wind of change" har de faktisk solgt over utrolige 100 millioner album – noe som gjør de til et av de mest solgt bandene gjennom tidene. Til sammenligning ligger de titalls millioner solgte album foran artister som Nirvana og Jay-Z for å få litt perspektiv på hvordan fan-base Scorpions faktisk har verden over.

Scorpions har spilt over 5000 konserter i 80 land, og var det første bandet til å turnere aktivt i "urørte områder" som østblokklandene, samt i Østen og Sør-Amerika. I disse dager turnerer en rekke norske band på kontinentet, noe som ikke var mulig før innovatører som Scorpions viste at det er mulig å slå gjennom i andre territorier.

"De er ikke mange band som har holdt på så lenge og så sterkt gjennom 40 år, som fortsatt leverer fantastiske show, og vi er stolte over å kunne samle fansen til en siste konsert også i Norge", sier Peer Osmundsvaag i Atomic.

De har mottatt alt som finnes av musikkpriser og bygget seg opp en enorm fanskare – men nå er det til slutt over, og de skal feire seg selv og sitt lojale publikum med en kanonavslutning på Telenor Arena. Det vil bli den største konserten i Skandinavia for bandet siden Monsters of Rock med Ozzy Osbourne og Def Leppard i Stockholm i 2006.

 

Scorpions_poster_12.jpg

 

Historie

Scorpions er et tysk hardrock-band som ble stiftet i Hannover, Tyskland i 1969. Siden 1979, og den til da største salgssuksessen Crazy World, har det kommersielt sett vært et av de mest suksessfulle bandene i tysk heavy metal. Med over 10 millioner solgte album i USA (ifølge RIAA-tall) og tilnærmet det samme i resten av verden, er det totale antallet solgte album rundt 75 millioner (2007). Scorpions har utgitt 16 studioalbum, 5 livealbum, 14 samlealbum, 61 singler, 10 videoalbum og 20 musikkvideoer siden stiftelsen i 1969.

Etter å ha bygget opp en lojal fanbase gjennom sin rolle i utviklingen av tysk heavy metal på 1970-tallet, fikk de et merkbart bredere publikum tidlig på 1980-tallet da de begynte å spille en moderne form for heavy metal og hardrock. Deres kommersielle gullalder ville fortsette til 1990, etter utgivelsen av Crazy World. Til tross for at de siste albumene har solgt godt, mente deler av fanbasen at Scorpions hadde distansert seg for langt fra sine heavy metal- og hardrock-røtter.

I 1999 ble det 14-ene studioalbumet, Eye II Eye, utgitt. Det var en samling av de mest elektronika- og pop-baserte låtene og musikken som de hadde skrevet noen gang. Albumet fikk negativ kritikk og fikk et dårlig salgstall sammenliknet med tidligere album. Oppfølgeren Unbreakable ble utgitt i 2004 og blir sett av mange som Scorpions’ tilbakegang til sine musikkrøtter.
28. august 2007 ble det 16. studioalbumet deres, Humanity: Hour I, utgitt verden over. Den påfølgende turnéen ble ifølge vokalisten Klaus Meine en stor suksessen. Albumet fikk god kritikk av fans og kritikere. Albumet var også det første studioalbumet som fikk listeplassering i USA siden Eye II Eye (1999).

 

 

 

Diskografi

Lonesome Crow (1972)
Fly to the Rainbow (1974)
In Trance (1975)
Virgin Killer (1976)
Taken by Force (1977)
Lovedrive (1979)
Animal Magnetism (1980)
Blackout (1982)
Love at First Sting (1984)
Savage Amusement (1988)
Crazy World (1990)
Face the Heat (1993)
Pure Instinct (1996)
Eye II Eye (1999)
Unbreakable (2004)
Humanity: Hour I (2007)
Sting in the Tail (2010)