KARMØYGEDDON 2013 – lineup

KARMØYGEDDON 2013 – lineup

SABATON
PARADISE LOST
SEPTIC FLESH
ELUVEITIE
BRAINSTORM
GRAND MAGUS
TWILIGHT OF THE GODS
INSOMNIUM
SUSPERIA
DJERV
SAHG
BACKSTREET GIRLS
SISTER SIN
TROLLFEST
NEKROMANTHEON
GORMATHON
INSENSE
AETERNUS
THUNDRA

 

KARMØYGEDDON METAL FESTIVAL er en metal festival som første gangen ble arrangert på Kopervik på Karmøy i 2004. 2 år senere flyttet festivalen inn på Byscenen i Haugesund og har siden den gang holdt hus der. Samtidig med flyttingen ble det i tillegg til den årlige Karmøygeddon Metal Festival også arrangert Karmøygeddon Arctic. Hovedfestivalen går over 3 dager på våren mens Arctic utgaven blir arrangert som en en-dagers event på høsten.

KARMØYGEDDON METAL FESTIVAL har i alle årene holdt seg til de mer tradisjonelle metal bandene i tillegg til band som tilhører power metal og viking metal sjangeren. Noen unntak har det vært i form av Aura Noir, Behemoth, Hades Almighty og Keep of Kalessin. De største og mest kjente bandene innenfor viking metal, power metal og den tradisjonelle metalsjangren som har vært innom Kopervik og Haugesund er Gamma Ray, Ensiferum, Enslaved, Dark Tranquillity, Primal Fear, Finntroll, Kreator, Kamelot, Ensiferum og Evergrey. Under årets festival kunne festivaldeltagerne kose seg med blant andre Pain, Hypocrisy, Evile, Doro, Evergrey og Vader.

Årets lineup ble offentliggjort under kickoff partyet i Haugesund i kveld og headlinere er Sabaton og Paradise Lost. De blir å se på hhv fredag og lørdag.

Det er mye norsk i lineupen, men noen internasjonale godbiter som Septic Flesh, Eluveitie, Brainstorm, Grand Magus og Insomnium er også å finne på plakaten. Blant de norske godbitene finner vi navn som Superia, Djerv, Sahg, Backstreet Girls, Trollfest, Nekromantheon, Insense og Aeternus.

Festival arrangeres fra andre til femte mai og et festivalpass koster 1280 kroner.

http://karmoygeddon.no/