BLOOD RED THRONE – Bergen – Kvarteret – Teglverket

BLOOD RED THRONE – Bergen – Kvarteret – Teglverket

Vithr er et band som ikke har holdt på lenge, men som har jobbet hardt med både musikk og image gjennom den tiden bandet har eksistert, og har på kort tid klart å både få gitt ut sitt første album, og varme opp for selveste Taake på deres release party for sitt nyeste album, Noregs Vaapen.

Som et liveband er Vithr stødige og tight, og de har god peiling på hvordan å oppføre seg på scenen. Med en noe middels respons fra publikum, ga disse grimme gutta sitt ytterste for å få en vellykket konsert. 

Konsertopplevelsen ble noe amputert av et svakt publikum, dårlig scenelys, samt lyd som var langt fra optimal. På noen partier, kunne like gjerne gitarforsterkerne vert slått av, siden det kunn var bassen og trommene som lagde nok lyd til å nå publikum. Et litt lite interessant sceneshow trakk heller ikke opplevelsen opp i skyene. Musikalsk sett er bandet på et greit nivå, men det er lett å miste interessen etter fire til fem sanger. I det store og det hele, er nok Vithr på et stadie hvor de er i utvikling, og kanskje virker som et mer interessant band å høre hjemme på anlegget enn ute på konsert.

Når det er sagt, kan man også se en lysende fremtid innad i scenen for bandet, dersom de jobber like hardt som de har gjort frem til nå. Hardt arbeid resulterer ofte i kvalitetsprodukter, og man skal ikke se bort fra at Vithr ikke er noe unntak fra denne regelen.

Hellish Outcast er kanskje et av Norges mest stødige liveband! På elleve år, har bandet skaffet seg stor respekt i Bergens undergrundsscene, og det er ikke ufortjent. Bandet har en helt egen livesound, som ikke kan sammenliknes med noen andre. Det er tydelig at disse barske karene fra Bergen gir alt når de står på scenen, og publikums reaksjon blir gjerne rettet mot det.

Det er vanskelig å kunne plassere Hellish Outcast i samme liste som noen andre band, rett og slett fordi de er så egne, og kveldens affære er ikke noe unntak. Med en tydelig brutalitet i musikken, er det ikke et band som har vanskeligheter med å overbevise publikum. Det er åpenbart at bandet har spilt live en del, for stødigheten til Hellish Outcast er så absolutt upåklagelig.

Bandet kunne derimot omtrent spilt konserten i en mørk kjeller uten så mye som et telys til stede, for lysteknikken på scenen var direkte forferdelig, og langt fra en standard som kler bandets optredner.

Fremføringsmessig, har nok Hellish Outcast vert sterkere før, men det betyr aldeles ikke at de ikke leverte varene, for en strålende konsert ble det og med Hellish kan med god margin si at de var kveldens vinnere på scenen.

Blood Red Throne: Det hender i ny og ne at man kommer til en konsert, hvor oppvarmingsband(ene) er sterkere live enn headlineren, dette er vel noe de fleste kan bekrefte at har skjedd en eller annen gang. Blood Red Throne leverte beklagelig vis ikke etter kveldens standard denne gangen.

Bandet har holdt på siden 1998, og dette var noe man kunne høre på spillingen til alle i bandet. Derimot, hadde også Blood Red Throne med seg kveldens flaueste tiltak på scenen – vokalist, Bolt. Det er en helt umulig oppgave å snakke om Blood Red Thrones fremførelse denne kvelden, uten å klø seg i hodet, og lure på om dette er det samme bandet som har drevet på siden 98, og det er 100 % Bolt som gjør det så vanskelig å tro.

Mens bandet virket som at de gjorde sitt ytterste for å levere en god konsert til publikum, så havnet de så langt i bakgrunden av fyllekalaset til Bolt, og det hele ble direkte latterlig. Når en tenker på at dette er blant annet medlemmer som har turnert med Satyricon, så er det vanskelig å finne en grunn til at de lar denne mannen innta scenen og ødelegge bandets live-arv på den måten. Helt ærlig, kanskje mer fornærmende enn morsomt.

Lysteknikerne virket som at de våknet opp i det Hellish Outcast gikk av scenen, for det eneste bandet som hadde brukbart lys, var Blood Red Throne, noe som var helt greit, selv om det var et større ønske at lyset kunne slåes av for å slippe å se Bolt bøye et mikrofonstativ mens han insinuerte at det kunne være en form for fallos.

Blood Red Throne var uten tvil det bandet som bommet mest denne kvelden, og det er beklagelig at det skal være et medlem som har makten til utrette noe slikt.  En anbefalning til bandet ville helt ærlig vert å enten tvinge vokalisten sin til å holde seg edru til etter konsert, eventuelt å finne seg ny vokalist, for dette var direkte pinlig.