HOIST – Trondheim – Dokkhuset

HOIST – Trondheim – Dokkhuset

Sittende med ett glass rødvin i hånden, med et publikum rundt meg som bestod av en god blanding av folk både med og uten tilhørighet til et metall miljø, gledet jeg meg stort til å bivåne HOIST! Tidlig på lørdagskvelden. Det skulle etter hvert MANIFESTere seg en kjennskap til låtene blant publikum som av og til resulterte i allsang og koring fra blant andre gjesteartistene i SVARTLAMON HARDKOR, men også fra et kobbel andre blant publikum som absolutt lot til å like det de var med på akkurat like mye som meg.

Låtene til HOIST! kan jeg ikke påberope meg inngående kjennskap til, men jeg liker det godt, både denne gangen, og sist jeg så dem, fikk jeg en opplevelse av at dette vil jeg høre mer av.

Rytmeseksjonen sitter knalltight med fet kontrabasslyd og røff tromming underbygget av perkusjonen, gitaren ligger og maser på akkurat riktig sted, og akkurat passe intenst, samtidig som messingen finner sitt innpass på de helt rette stedene pianoet binder musikken sammen til vakker lyd. På toppen av denne lyden får vi servert en duo på vokal som utfyller hverandre på en fantastisk måte etter min smak. Min makker hadde følgende kommentar: "dette er som å krysse Tom Waits med Nick Cave" og det funker for meg!

Man blir tatt med inn i en fusjon av musikkstiler som utfyller hverandre og omsvøper hverandre i en kjærlighetsdans, og dette gjelder også sangen. Fra de dypeste huler av metallverden til vakker sang i et samspill som for meg blir fantastisk. At dette er musikere som liker det de selv presenterer er veldig tydelig. At jeg liker det de presenterer er vel også like tydelig.

Det eneste jeg har å utsette på denne kvelden er at det var over så fort…

Hva mer kan man si? HOIST! BÆTRE!!!

http://hoistnorway.com/