AUGUST BURNS RED spiller på Fabrikken lørdag (03/11)

AUGUST BURNS RED spiller på Fabrikken lørdag (03/11)

Lørdag 03/11-2012 Oslo Fabrikken

AUGUST BURNS RED
THE DEVIL WEARS PRADA
VEIL OF MAYA

 
Bill. kr. 295,- + bill.avg. 

Kl: 19:00

Fri aldersgrense

 

August Burns Reds gjennombruddsalbum "Constellations" fra 2009 fløy rett inn på en 24. plass på Billboardlista. Siden det har Pennsylvaniabandet spilt rundt i hele verden, inkludert på Warped Tour og fanskaren har vokst. Etter åtte år og og en kvart million solgte album, gikk de tilbake til start og fulgte sounden dit den ledet dem. Resultatet ble "The Leveler" som også er fantastisk. Lørdag er de i Oslo med The Devil Wears Prada og Veil of Maya.

 

Siden utgivelsen av debutalbum Constellations fra 2009, som smalt rett inn som # 24 på Billboard 200, har de Pennsylvania-baserte sjangergigantene reist verden rundt og opplevd mye. De har prydet forsiden til Alternativ Press og Fox’s ‘American Dad’, hatt sanden mellom tærne i Dubai, bidratt på musikk- og ekstremsportsturneen Warped Tour og reist på turné i Japan, Australia og Sør-Amerika. Med andre ord, August Burns Red har reist kloden på kryss og tvers, og med det, meget velfortjent, funnet veien til toppen av ’the hard rock heap’.

Da tiden kom for å spille inn sitt fjerde album, Leveler, kunne August Burns Red valgt å spille spille det inn ’saft’ og trygt; valgt oppskriften fra suksessen ved albumet Constellations II. Men nei, i stedet, etter åtte år og en kvart million solgte album, forkastet August Burns Red sin tidligere suksessoppskrift og lot soundet utelukkende føre dem dit det tok dem. Tilnærmingen førte dem både fremover og bakover, men sluttresultatet på albumet Leveler, viser oss at bandet har gjenerobret sulten. Det har en grusom tyngde skapt av kreative impulser, og resultatet er intet mindre enn en game-changer.

"The biggest risk we took on this album was not limiting ourselves to stay inside the standard metalcore box,” says Brubaker. “If there was a part that didn’t sound like a traditional metalcore part, we ran with it and made it as wild or unorthodox as we wanted. We’ve been motivated to progress as a band and push ABR in different directions, while maintaining the characteristics that made us the band we are in the first place." Primeksemplet på dette illustreres via albumets andre låt Internal Cannon, kanskje albumets mest out-of-the-box spor; en låt som er preget av en brutal tyngde, som også leder inn i rene sambadeler med salsaaktige soloer, samt deler som like så gjerne kunne vært tatt ut av en Quentin Tarantino-film.  

"I think that’s one of the advantages to being on your fourth album, sier Brubaker i forbindelse med deres ekspremitering We have a dedicated group of listeners who are supportive of us trying new things and breaking some of the unwritten rules of metal. It’s a luxury we are very thankful for and do not take for granted."

Bandet balansere et rikt overskudd av oppfinnsomme rene gitarseksjoner og blemmedannende soloer på Leveler. Det er et knusende tungt ’riffage’-basert lybilde som vi ikke har hørt fra August Burns Red siden Messengers fra 2007. Til stede er også Matt Greiner sin virtuositet, allerede en av metallmusikkens fremste trommeslagere, som tar sitt håndverk i enda mer dynamiske retninger. "The drumming is more technical on Leveler,” sier Brubaker. “I’m confident that this is the best performance Matt has ever given on an album."
En som også gjør bemerkelsesverdige fremskritt på Leveler er vokalisten Jake Luhrs, hvis personlig reise fra et liv i rus til frontmann i et av metallens mest omtalte band ble vel dokumentert via Alternativ Press. Gjenforent med produsent Jason Suecof, som også stod bak spakene ved albumet Constellations, presset Luhrs seg til å levere et dypt og følelsesladet uttrykk. "Suecof is great with vocals and I personally connect with him well, sier Luhrs. We do have our tiffs when it comes to producing vocals, but it’s because we really have a heart for lyrics and vocals. We end up hugging it out."

"It was like stepping back into a laboratory with a mad scientist two years after that chemical explosion incident, sier  Brubaker om gjennforeningen med metallprodusentikonet. We went with Jason again because we love how clean and crisp he makes our albums sound. His production is top notch and he brings great ideas to the table in all facets of the process."

Med utgivelsen av Constellations etablerte August Burns Red seg som et band som ikke lenger kunne ignoreres. Med en kolossal hærskare av fans, 1,2 millioner "Likes" på Facebook  og  nytt album, vil August Burns Red vise seg å være en absolutt pilar innen sin sjanger.

"Our fans keep this band above water. If we have fans, then we have ABR,” sier Luhrs. “I honestly didn’t know if we’d get to this place, to call myself a touring musician and it be my only source of income AND it being my dream… wow! Music is our passion and it’s what we want to be doing. We intend to keep doing it as long as we can."