OSLO ESS – Oslo – Rockefeller

OSLO ESS – Oslo – Rockefeller

Det er en kald oktoberkveld i Oslo by, og køen utenfor Rockefeller Music Hall blir stadig lengre. Publikumet er utrolig variert, her finner vi alt fra den eldre garde til beinharde pønkere. Det er hengt opp en plakat om konserten ved inngangen, tvers over står det svart på hvitt med store bokstaver; utsolgt. Klokken åtte åpner dørene, folk stumper røykene sine, presser seg inn og går opp den bratte bakken til scenen med skitne flir fylt av gledesrus og ville forhåpninger.

Det tar ikke lang tid før første oppvarmingsband setter i gang rundt halv ni, Blodig Alvor spiller hardbarka rock og gjør en imponerende opptreden. Etter at gutta fra Ålesund går av scenen er det igjen en liten pause, før Anton Ruud i Terapi tar over Rockefeller. Visesangeren med hans vakre tekster og mørke, slitte stemme trollbinder hele salen, og forlater oss med noe litt vondt, veldig vakkert i hjertet og en klump i halsen.

Stemningen stiger stadig nå, det finnes nesten ikke plass foran scenen lenger. Det er bokstavelig talt slåssing om plassen, men etter hvert roer spenningen seg heldigvis. Det er hengt opp et voldsomt hvitt forheng, og publikum roper «Oslo Ess, Oslo Ess!» Lysene blinker, og man ser tydelig at det er noe som skjer bak sceneteppet.

Brått hører man lyden fra gitarer. Vi står klemt sammen på en utsolgt konsert på Rockefeller, i det Kakerlakkene setter i gang med et heftig smell. Det er bra med tempo, og det er hopping og allsang hele veien gjennom første låt. Det er topp stemning mens de kjører feelgood-låta God Morgen, før vi kommer til sangen vokalist Åsmund Lande skrev om sin ekskjæreste, Caroline. Lande har en veldig innlevelse, og den raspete stemmen og de enkle ærlige tekstene om livet og kjærligheten tar oss med storm.

Vi får høre et par fra deres nye album, før de tøffe gutta sniker inn et par gamle, til glede for publikum. Etter en gammel slager, Ta Hva Du Vil, trer bandets svenske gitarist Peter Larsson fram og synger sin egenkomponerte låt, Är Du Som Jag. Etter en bra mottakelse hører vi deres hittil mest populære låt, Bislett Stadion, før lysene senkes og balladen Ut Av Det Blå setter i gang. Den velkjente låten Luffarvisan spilles, som de fleste kan fra Emil i Lønneberget. Åsmund kremter og presenterer en liten gjesteartist som skal være med å fremføre neste låt, nemlig selveste OnklP. Lille Pål Tøien hopper inn på scenen, «Sjekk ut det her a!» sier Åsmund, og sammen fremfører de en utrolig fengende og energifull låt. Rett inn i andre vers kommer en vannflaske flyvende og treffer Tøien rett i ansiktet, han bare smiler og fortsetter som før. Rapperen går av scenen til en øredøvende applaus, bandet legger også fra seg trommestikker og gitarer, og går av.

Folk som tydeligvis ikke har sett de før ser på hverandre og rister på hodene, men rekker ikke lure mer før gutta fra Tigerstaden kommer løpende tilbake på scenen. Selvfølgelig er de ikke ferdige enda. Vi får blant annet høre Gi Meg No Dritt, Klin Gæren og Hold Deg Våken og favoritten Alt Jeg Trenger før den minneverdige kvelden omsider tar slutt. Gutta vinkes fram, takker og bukker, tar hver sin øl og går av med fornøyde utrykk i de slitne ansiktene, glinsende av svette.

http://osloess.no/