ENSLAVED – Oslo – John Dee

ENSLAVED – Oslo – John Dee

I forbindelse med John Dees 15-årsjubileum var det duket for en bergensk aften på John Dee. Enslaved hadde nemlig med seg bergensbandet Krakow til å åpne konserten. Sammen fylte de opp John Dee med  folk og musikk.

Krakow gjorde ikke et kjempeinntrykk fra starten av. Det var noe som mangla, de nådde ikke helt opp. Driven og gnisten, som trengs i den typen musikk, var ikke der fra første stund, og da er det vanskelig å rette det opp igjen. De kunne virke litt usikre og mangla litt «Unna vei, her er vi!». Det tok seg opp etterhvert, men mangla ennå litt. Det var jevnt godt, men trengte det siste som gjør det underholdende og spennende.

Enslaved viste hvordan et band som er sikre på seg sjøl spiller. Ga alt fra første slag. Holder god kontakt med publikum både under og imellom låtene. Og leverer alltid med trykk og kvalitet. De har det ekstra lille drivet som får det hele til å være levende og interessant. Og spiller ikke minst veldig bra sammen som band.

De serverte et vidt spekter av forskjellige låter. Gikk stadig lengre tilbake i diskografien, faktisk så langt tilbake i tid at deres eget materiale ikke var blitt til ennå. Derfor blei det ei Zepplin-låt i tillegg.

Vokalen var hele tida av god kvalitet, både Grutles brøling og Herbrands sang. Og dette sammen med at de har dette drivet gjorde det hele til ei knall konsert. En fikk aldri følelsen av at de gjorde noe halvhjerta. De trekker seg aldri tilbake, men gir hele tida ”alt”. Samtidig tar de seg sjøl så uhøytidelig, noe som vel er nøkkelen til at de leverer et så bra show.

 

http://www.enslaved.no/

http://www.facebook.com/krakowband