ATLANTERHAVSROCK 2012 – Dag 2 – Averøya

ATLANTERHAVSROCK 2012 – Dag 2 – Averøya

Fra morgenen av ble det avholdt bandbattle på Averøys, der unge lovende musikere fikk lov til å vise seg fram. I og for seg et godt tiltak, bare med det ene minuset at unge lovende musikere ikke burde konkurrere i musikk, snarere få mulighet til å vise seg fram uten å være nervøse mht bedømming av det de gjør på toppen av nervene som allerede er der pga at de skal på en scene å spille for et publikum. Nuvell… jeg var ikke der så tidlig, så min subjektive mening får stå uten videre spinning.

Åpnet for meg med det jeg hadde gledet meg mest til: HILBORA fra Kristiansund. Bandet er en videreføring av tankene bak PICA FIERCE, og musikken ligger tidvis nært det PICA FIERCE hadde, men samtidig så er det noe helt annet enn PICA FIERCE. Det at det stort sett er halve PICA FIERCE som utgjør HILBORA gjør vel også sitt til at det blir litt likt til tider, og når de i tillegg tar med seg en andregitarist også fra det samme bandet, ja da blir det jo nesten PICA FIERCE da, og jammen spilte de ikke litt PICA FIERCE også… Uansett: Det handlet om HILBORA denne gangen, og det er med stor entusiasme jeg kan si at jeg gleder meg til fortsettelsen. Det er mye gøy musikk som kommer fra Kristiansund for tiden, og dette er intet unntak.

Så kom det nok et band fra Trøndercore Records: GROWN INTO NOTHING. Et band jeg tidligere har omtalt fra en konsert på BLÆST i Trondheim hvor de rett og slett blåste det bandet de spilte support for langt til havs! Nå spiller GIN egentlig en sjanger jeg ikke hører mye på. Det blir fort litt kjedelig på plate i mine ører, og derfor holder det ofte med en eller to låter. Det er på plate! Live derimot, sparker GIN skikkelig fra seg, og det er litt synd( synes jeg) at ikke den energien de har på scenen kommer fram på plata. Selv om det nesten var folketomt i salen når GIN spilte, greide de å ta oppgaven på alvor, de leverte det de skulle, og fikk i alle fall en ny fan pga praten Bassist Erlend hadde med en tretten år gammel gutt med en far med opphav fra TILLER. Takk for det!

HOLLOW BREED, TRIPOD, ACYL og TRIOSPHERE det var sikkert ok det også, men jeg hadde hundevakt og sønnen ville hjem, så da fikk jeg en unnskyldning til å unngå å høre på de bandene.

SIRENIA rakk jeg å få med meg, og det må sies at noen parti av musikken ikke er så aller verst, men det er langt unna det jeg kan orke å høre på. Fint med kvinnelig vokalist som kan synge, unødvendig med mannlig vokalist som ikke kan synge.

Så kom årets høydepunkt på ATLANTERHAVSROCK 2012: UDO. Tysk maskineri på sitt beste. UDO var, er og vil for alltid bli et ikon innen heavy metal. Ingen kan ta fra bestefar UDO det faktum at han er fortsatt en metal maskin. Vi fikk servert klassikere etter klassikere på løpende bånd, og nå var det endelig kommet folk til Averøy. Fortsatt burde det vært flere der, men slik var det nå engang ikke. UDO fikk allsang og topp stemning uansett. Som en tilreisende så adekvat uttalte underveis: Dette er historisk. OG det var nettopp det det var: Historisk.

 

ATLANTERHAVSROCK 2012 ble avsluttet på en fortreffelig måte for mitt vedkommende. UDO var høydepunktet, sammen med HILBORA, VIOLATED, GIN og PELAGIC samt vokalen til gitaristen i DARKEST SINSJ

 

Håper virkelig det blir ATLANTERHAVSROCK i 2013 også, men da bør arrangørene kanskje tenke gjennom omfanget litt…

Takk for seg!

http://www.atlanterhavsrock.com/