VITHR & KAMPFAR – Bergen – Phonofestivalen

VITHR & KAMPFAR – Bergen – Phonofestivalen

This ain’t Kansas and this ain’t the Backstreet Boys

Phonofestivalen var over oss igjen etter en hvilepause på to år. Det vanlige åstedet for festivalen var studentstedet Kvarteret. Metal er kanskje ikke det første man forbinder med denne festivalen, siden indie og pop er dens fremste merkevare. Til tross for dette, så hadde mørkkledde menn og kvinner tatt seg turen ned for å se Vithr og Kamfar.

I det betongkledde rommet som går under navnet Tivoli, gikk Vithr først på scenen. Vithr gjør sitt ytterste for å blidgjøre publikum, de få som har møtt opp, og de greier det på noen låter. Spesielt Avgrunnens Menn, Hedensk Skikk og Tro og Grantre og Bark får gehør i publikummet. Det er vanskelig å få respons fra den lille representasjonen fra metal-publikummet i Bergen og det fører til noen litt pinlige øyeblikk for bandet og ikke minst de sjenerte publikummerne. En bra konsert, men den manglende responsen og de få fremmøtte virket frustrende på bandet.

Bandet skulle derimot få en lekse i hvordan du kjører en gig med få fremmøtte og foreleserne var ingen ringere enn Kampfar. Bandet ga totalt blanke i hvor mange som hadde møtt opp og drivet blåste meg neste overende og vokalist Dolk viste hva scene karisma betyr. Etter settet skjønner jeg hvordan et tre har det etter en atomprøveprengning og den hedenske radonen herjer fremdeles med kroppen min. Kampfar er visstnok et gammelt krigsrop fra vikingtiden og jeg melde at ingen hipstere ble drept på Phonofestivalens første dag, det betyr ikke at du skal la være å bli irritert når du ser en bebrillet kis på et longboard. KAMPFAR!

http://phonofestivalen.no/