NIGHTWISH spiller i Borggården lørdag (25/8)

NIGHTWISH spiller i Borggården lørdag (25/8)

Lørdag 25/08-2012 – Trondheim/Borggården
 
PAGAN’S MIND
WITHEM

Dørene åpner kl. 18:00
CC: 595,- + bill.avg.

 

Nightwish kommer fra Finland, og er verdens største band innen symfonisk metall. De har vært ledende innen genren siden slutten av 1990-tallet, og har inspirert mange andre band som Within Temptation og Evanescence.

Bandet har et bredt publikum, og har solgt mer enn 7 millioner album. Bandets forrige album, Dark Passion Play, solgte mer enn 2 millioner eksemplarer. Deres nye album, Imaginaerum, ble sluppet i desember 2011, og vil bli fulgt opp av en film med samme navn. Bandet har over 60 gull og platinum plater, så langt.

Nightwish har mange trofaste fans i Norge. Sist bandet spilte i Norge var de headliner på Norway Rock Festival 2009. De har spilt i Trøndelag en gang tidligere, Hell Blues Festival i 2005.

Arrangør Trondheim Concerts sier at valg av arena og tidspunkt var avgjørende for å få Nightwish til Trondheim.
– 25. august er det mørkt om kvelden, og publikum får fullt utbytte av pyro- og lyseffektene bandet er kjent for. Kombinert med Nidarosdomen opplyst i bakgrunnen bør alt ligge til rette for en spektakulær forestilling, sier arrangementsansvarlig Kristian Digre. Bandet likte konsertsettingen så godt at de ikke kunne si nei til Trondheim. Kun 5000 billetter legges ut for salg. Konserten har ingen aldersgrense.

Trondheim Concerts er stolte av å kunne presentere sin første konsert i Borggården. Planen er å arrangere konserter innen mange genre. At det ble Nightwish som ble første band ut er tilfeldig.
– Over tid skal vi bygge Trondheim som nasjonal konsertby sier Kristian Digre som bl.a. har trukket a-ha, Iron Maiden, Ozzy Osbourne og Judas Priest til Trondheim.