PAGAN’S MIND spiller på Gamla lørdag (25/8)

PAGAN’S MIND spiller på Gamla lørdag (25/8)

Lørdag 25/08-2012 – Oslo/Gamla
 
PAGAN’S MIND
WITHEM

Dørene åpner kl. 21:00
CC: 200,-

 
PAGAN’S MIND ble startet i 2000 av vokalist Nils K. Rue, Stian Kristoffersen på trommer og Thorstein Aaby på gitar (1971-2007), senere komplettert av Jörn Viggo Lofstad (gitar), Steinar Krokmo (bass) og Ronny Tegner (keyboards). Bandet fikk mye oppmerksomhet internasjonalt med sitt andre album, Celestial Entrance fra 2002, som var et samarbeid med den fremgangsrike svenske produsenten Fredrik Nordström (Dimmu Borgir, Hammerfall). På denne utgivelsen utforsket PAGAN’S MIND videre sin progressive stil fra debuten, Infinity Divine, men inkorporerte elementer fra klassisk heavy metal, alt arrangert på en kløktig måte som satte en høy standard både for gutta selv og hele sjangeren. Festivaler som ProgPower i både USA og Europa, og ikke minst Sweden Rock Festival, var raskt på pletten og booket PAGAN’S MIND for jobber i 2003. Celestial Entrance ga grenlandsgjengen massiv kredibilitet også i bransjen: Stian Kristoffersen ble hyret inn som trommis for Firewind (bandet til Ozzy Osbourne-gitarist Gus G), Nils K. Rue ble medlem av canadiske Eidolon (med brødrene Drover fra Megadeth), og Jörn Viggo Lofstad ble Jørn Landes nærmeste støttespiller i bandet JORN, der han har spilt inn tre studioalbum og en liveutgivelse.
 
I november 2008 spilte PAGAN’S MIND inn en konsert på Rockefeller i Oslo. Live Equation, bandets første DVD, viste et band i toppform foran et særdeles entusiastisk publikum, og ble utgitt på bandets egen label i september 2009 som en dobbel DVD. For å promotere og feire slippet, gikk turen over dammen for en to ukers lang turne i USA og Canada, der bandet startet på ProgPower-festivalen i Atlanta som en del av konseptet ”returning heroes” under dennes feiring av ti år som USAs fremste festival innen sjangeren.
 
Etter å ha brutt med plateselskapet LMP, startet PAGAN’S MIND arbeidet med sitt femte studioalbum. I oktober 2010 var Heavenly Ecstasy ferdig mikset, igjen hos Stefan Glaumann i Stockholm, og en ny partner ble funnet i SPV/Steamhammer for et verdensomspennende samarbeid. Skiva ble sluppet i mai 2011 med en rad større spillejobber, deriblant i England og Holland, men i Oslo har ikke bandet spillt siden 2009.
 
WITHEM er et helt nytt og veldig spennende norsk melodisk progrock/metal band.
Se for deg en mix av Symphony X, Pagans Mind og Circus Maximus og du skjønner tegninga.

Anført av en knallbra og up & coming vokalist i Ole Aleksander Wagenius som har med seg Frank Nordeng Roe – Trommer. Ketil Ronold (Keyboards) og Øyvind V Larsen (Guitars). Dette blir bandets aller første live opptreden, altså en aldri så liten verdenspremiere her.

Gutta holder på med innspilling av sitt debut album i skrivende stund, flere av disse låtene vil bli fremført på Gamla denne kvelden.