VESEN – Ny retning?

VESEN – Ny retning?

VESEN er i disse dager ute med sin fjerde fullengder. Den bærer tittelen "This Time it’s Personal" og blir utgitt på Soulseller Records. Første del av dette intervjuet handler om Vesen og den nye skiva, mens andre del er et litt mindre vellykket forsøk på et ølintervju.

Vi må åpne med deres egne synspunkter på denne nye skiva deres. Hva er det vi får fra Vesen denne gangen?

Ærlige og personlig tekster på grensen til det kleine. Vi har lenge kjørt ei linje på at tekstene ikke skal være oppkokt metal-fjas, men faktisk ha en mening og være noe vi kan stå for. Her har vi pushet oss selv hele veien, og nå har vi dratt den såpass langt at det føltes naturlig å lage ei skive som rett og slett heter "This time it’s personal".

Musikalsk, så er nok tempoet skrudd ned noen hakk i forhold til tidligere skiver. Her er det mye mer midtempo og groove, noe som var et bevisst valg. Akkurat nå synes vi det er mest interessant å male ut stemning i groovy former, neste gang gjør vi kanskje noe annet.

Er det noen større overraskelser lytterne vil få eller handler det om ekte norsk blackthrash denne
gangen også?

Vesen er fortsatt Vesen, og vi har fortsatt mye blackthrash i oss, men vi mener sjøl at vi har tatt nye steg. Jeg synes det er vanskelig å konkret peke på hva vi har gjort som er annerledes fra tidligere, utover det jeg nevnte i forrige svar, men vi har sjøl en tydelig og felles følelse av at vi har gjort noe nytt i Vesen-sammenheng. Låta "Billions" på skiva er kanskje det beste eksemplet på den "nye retningen", hvis det er noen ny retning, og i perioden da vi begynte å skrive og samle sammen materiale til denne skiva var "Billions" på mange måter den låta som knekte koden i forhold til å finne ut hva vi ville og hvilken retning vi skulle utforske.

Vesen_Personal.jpg

Soulseller Records og promoselskapet Sureshotworx skal hjelpe Vesen med «verdensherredømme». Jeg regner med det blir hektiske dager nå fram mot release med intervjuer og massiv turnering nedover i Europa for å promotere skiva etter releasen?

Vi håper i hvert fall det blir litt futt og fart i sakene nå, noe som kanskje er på tide. Ubeskjedent nok synes vi at vi er langt bedre og mer interessante enn mange av de banda som gjør det nogenlunde bra der ute.

På låta «Pressure» mener jeg å høre et riff jeg har hørt før av en annen artist. Driver Vesen med sånt? Stjele riff? Eller «låne»?

Kanskje ikke så mye i riffinga, men jeg som trommis gjør i hvert fall dette fra tid til annen. Dette er noe jeg koser meg med mest for min egen del, mine egne små nikk til rock-/metal-historien og egne inspirasjonskilder. Som band er det også alltid artig å hive inn noen tributes til andre ting man liker her og der, hvis det passer seg vel å merke. Noen ting kan være temmelig obskure, riffet du nevner er selvsagt av det veldig opplagte slaget, og i denne sammenhengen var det faktisk ganske tilfeldig at det låt likt, men vi hørte det jo fort sjøl, og valgte å beholde det, siden det funket for den låta. Spørsmålet er om du har hørt den andre relativt opplagte tributen vi har lagt inn på skiva. Den er kanskje hakket mer obskur, men moro lell, og artig om det er noen som klarer å høre den.

Thrash metal sjangeren lever i beste velgående, men man kan vel ikke si at nye band dukker opp
i hytt og pine. Det er nesten oftere med reunions fra gamle helter enn at nye bærekraftige band
dukker opp. Tanker rundt dette?

Det er vel ingen band som har gjort veldig mye nytt innen thrashen siden glansdagene på 80-tallet, det kan man vel trygt si, og den lille hypen som kom på 2000-tallet var også i stor grad en retro-hype. Det dukket vel opp noen band som Municipal Waste og co, som folk mente var freshe saker, men det var ikke noe for meg personlig. Thrashen har kanskje blitt utviklet så langt det er mulig uten å enten bli en helt ny sjanger, eller bare ræva.

Vesen_11_2.jpg

Hvilke thrash metal band er de beste pr dags dato i Vesen sine 8 øyne (både innenlands og
utenlands)?

6 øyne, med mindre du regner med et par brunøyne da. Den var vanskelig å svare på. Jeg følger jo ikke med på alskens undergrunns-band sjøl, men hørte jo Inculter fra Fusa (utafor Bergen) her om dagen, og det var lovende saker fra et par tenåringer der ute, så det navnet er i hvert fall verdt å merke seg.

Er det planlagt noen konserter i nær fremtid for Vesen?

Det er mer arbeid som gjøres i kulissene enn noen gang tidligere for Vesen nå, så får vi se hva som kommer ut av det.

Begrepet alkometal blir noen ganger brukt om thrash metal band. Er Vesen et alkometalband?

Hvis du tenker på typen Tankard á la fokus på festing og moro, så er svaret definitivt nei. Selv om vi er lite selvhøytidelige på scena, så er vi seriøse i forhold til musikken og tekstene.

Beerglass4.gif

Hvor i Norge får man det beste øllet?

På uteservering.

Hva med det simpleste?

Dagen derpå.

Hvor nyter man best en kald pils?

Fortsatt på uteservering. Det begynner å demre for meg at du hadde regnet med at jeg skulle svare ja på om vi er et alkometalband, hehe.

Er det noen drikke som kan erstatte øl?

Jeg er riktignok en stor fan av Christian Ringnes, men dette må du nesten spørre noen andre om, her har jeg ikke nok peiling.
Takk for intervjuet likevel, det var moro så lenge det varte 🙂 Og takk til Eternal Terror generelt, som har støttet Vesen i alle år, sånt setter man pris på.

 

http://www.facebook.com/pages/Vesen/77038770253

http://www.myspace.com/uglyvesen