TIL DOVRE FALLER 2012

TIL DOVRE FALLER 2012

TIL DOVRE FALLER blir i år arrangert for tredje gangen. Festivalen holder til på Dombås Hotel og blir arrangert den siste helgen i september. Første gang arrangert i 2012 med fem band på festivalens eneste dag. I fjor ble arrangementet utvidet til to dager med hhv fire og fem band. Man gaper ikke over for mye på Dombås, så årets festival blir også en to-dagers affære, denne gang med fem og fem band. Som de to første årene er det et klart fokus på undergrunnsscenen med noen skikkelige godbiter på programmet.

 TilDovreFaller_Morten.jpg

INTERVJU MED FESTIVALSJEF MORTEN THØRING
(Av Rune Grande)

Det er igjen klart for ei metalhelg på Dombås Hotel. Fjorårets festival ble av mange skamrost og man er spent på om det vil bli like bra dette året. Vi spør festivalboss Morten Thøring? Vil alle bandene finne fram til Dombås Hotell og er ellers alt i rute til årets festival?

Skal vel ikke være den største utfordingen å finne fram til Dombås, så vi får håpe det går fint. I år er det jo riktig nok ikke alle som kjenner så godt til den norske geografien ettersom fem av de ti bandene som skal spille på festivalen ikke kommer fra Norge.

Alt begynner å falle bra på plass snaue to måneder før festivalen. Billettsalget går mye bedre nå enn tidligere år og alt ligger an til at det skal bli klart til festival i år også.

Vil det bli fullt? Er det fortsatt billetter å oppdrive?

Alt tyder på at årets festival vil bli utsolgt, noe som er veldig godt å ha med seg som arrangør. Det er fortsatt ikke noe problem å få tak i billetter, men de som har tenkt seg Til Dovre Faller og ikke har kjøpt billett enda bør vurdere å snart handle billett. Jeg merker godt at folk har fått med seg den gode responsen fra fjorårets festival.

Du har i år et ganske så fett program å by på med blant annet den første konserten til Infernö på over syv år. Hvordan tror det blir med Infernö på scenen på Til Dovre Faller 2012?

Jeg må si meg enig i at det er et bra program Til Dovre Faller har å by på i år. Det at Infernö stiller på festivalen er utrolig fett! Selv tror jeg at de kommer til å være ett av festivalens store høydepunkt. Begge skivene de har gitt ut er jo noe av den beste thrashen som er gitt ut her til lands.

Infernö stiller med Daniel Salsten (Deathhammer) som gjeste vokalist denne kvelden. Selv tror jeg at han vil passe perfekt inn i Infernö og jeg ser naturligvis frem til denne konserten.

Hva med de andre banda? Hvilke band ser du selv mest fram til å få se i år?

Jeg er godt fornøyd med bandene jeg har booket til årets festival og det er ikke ett enkelt band jeg ser mest frem til. De fleste av bandene som spiller på festivalen i år har jeg sett tidligere, så det er nok Infernö, Dead Lord og Witchgrave som jeg ikke har sett tidligere som er det jeg ser mest frem til. Både Obliteration og Resonaut spilte på Til Dovre Faller det første året og begge bandene er i mine øyner av det aller beste vi har av band her til lands. Jeg ble veldig godt fornøyd når begge bandene ønsket å komme tilbake og spille på årets festival.

Er det noen større endringer på arrangementsbiten i forhold til fjoråret?

Når det gjelder festivalen så vil den gå for seg på samme måte som i fjor. Fjorårets festival gikk veldig bra for seg, så da er det vel like greit å kjøre på i samme stil som tidligere. Da er det bare å håpe på at festivalen går like fint for seg i år som i fjor.

Er du stolt over hva du har klart å få til med Til Dovre Faller?

Det er vel ikke så mye å være stolt av, men jeg er godt fornøyd med at de fleste som har kommet på festivalen kommer tilbake. I tillegg så har bandene virket utelukkende positive til festivalen. Dette er jo det viktigste når en skal arrangere noe, så det er jo hyggelig å høre god respons.

 TilDovreFaller_2012_poster.jpg

BILLETTER:

Billetter fås ved å kontakte festivalsjef Morten Thøring. Det er et tak på 100 billetter, og faren for at det blir utsolgt er så absolutt til stede.

 

OVERNATTING:

Dombås Hotel tilbyr festivalpakke til en rimelig penge. Inkluderer overnatting, frokost og 1 varmt måltid.Festivalpakke bestilles direkte med Dombås Hotel.

 

PROGRAM:

 

Fredag:  

20:00 RESONAUT
21:00 INFERNÖ
22:00 DEAD LORD
23:00 WITCHGRAVE
00:00 ONE TAIL, ONE HEAD
 

Lørdag:

19:00 OBLITERATION
20:00 HIGH PRIEST OF SATURN
21:00 OCCVLTA
22:00 MORBUS CHRON
23:00 ANTICHRIST


http://www.facebook.com/events/210910525667060/