CANCER BATS – Slottsfjell 2012 – Tønsberg

CANCER BATS – Slottsfjell 2012 – Tønsberg

Høyoktan. Energisk. Speedheadbanging.

Cancer Bats legger ingenting imellom og kaster seg ut i søkkvåte omgivelser på Kastellscenen. Da er det greit å oppfordre til circlepit på andre låta så folk kan få litt varme i kroppen.

Selv om regnværet setter en stopper for de store folkemengdene og den krystallklare lyden, så gir ihvertfall publikum Cancer Bats det de får til hva circlepit angår.

Med vanvittig hurtighet både på trommer, gitar, bass og headbangingen til vokalist Liam Cormier er det et energisk show. Det blir aldri kjedelig, men det topper seg heller aldri. Ok da, når man kommer med en helt egendefinert versjon av Beastie Boys sin legendariske Sabotage, som har fått et par noteløft og blitt kjørt opp i toppfart, da topper det seg. Bare synd at det ikke er en av bandets egne låter som redder dem når situasjonen er slik den er med våte og kalde både publikum og strenger.

Men når bandet virkelig gir alt skal de ha for det og. Vokalist Liam Cormier ser farlig, mørk og langhårete ut, men er som de fleste i metalverden, snill som et lam. Han er overveldet over nordmenns vennlighet og sammenligner kulturen her på bruket med sitt eget hjemland Canada, det blir kulturkræsj av mer. Bandet hadde møtt Ampmandens Døtre og Casual Friday som var med på å gi det gode inntrykk av folk flest.

Med "Burning Love" på t-skjorta er det liten tvil hva Cormier sikter til. En brennende kjærlighet for musikken og fansen, vil jeg tro. Det er noe de virkelig prøver å vise også, og som de får til, i en viss grad. Bedre omstendigheter ville nok ihvertfall reddet firern på terningen. Men det er som man sier, det finnes ikke dårlig klær, bare dårlig folk, men ikke de i Cancer Bats da.

http://www.slottsfjellfestival.no