BLACK TUSK – Slottsfjell 2012 – Tønsberg

BLACK TUSK – Slottsfjell 2012 – Tønsberg

Imponerende sørstatsmetal tross regnlyder

Det må være noe med Kastellscenen. Der står det tre mørkkledde hardcoremetal artister, med enten langt skjegg eller langt hår eller trommer, og stråler i sommerregnet.

Om det er på grunn av situasjonen, beliggenheten, at de snart er ferdig på turne, eller hva vet jeg ikke. Men de gliser, løfter gitaren og bassen opp mot hverandre og utøver en holdning jeg ikke har sett maken til. For når du står der søkk våt i regnponsjo så skal det litt til å dra frem gliset. Men hyggen på scenen smitter over mens ponsjoen blir dratt litt lenger over hodet. Trioen har alle hvert sitt instrument og hver sin mic. Da kan bassist Jonathan Athon og gitarist Andrew Fidler leke seg fremme på scenen mens trommis Jamie May står for vokalen, til tider.

De spiller rutinert og får frem hvem de virkelige er allerede på andre låta "Bring Me Darkness", selv om denne skiller seg litt ut av resten av setlista, da denne kanskje er lettest å like for utenforstående.

Det er til tider meget deilig seig metal som slår imot oss, ofte litt for fort avbrutt av raske trommer og vokal som bytter munnhull oftere enn…ja.

Dette er sørstatsmetal. Fete trommespill, tekster man kan henge seg med på og behagelig men energisk gitar som ikke tar bort oppmerksomheten fra helheten.

At bandet må stemme instrumentene i tide og utide hjelper dem jo ikke, og gli på vått underlag kan skje den beste, men det er jo ikke deres feil. Fortsetter de med den utømmelige positiviteten som gikk gjennom hele konserten så er det lite som ikke vil gjøre Black Tusk til en total opplevelse for metalfrelste.

http://www.slottsfjellfestival.no